Λιμενικό: «Έλυσαν μόνοι τους το σχοινί κι έφυγαν -Δήλωναν ότι δεν θέλουν βοήθεια»

0
49

Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις του Λιμενικού Σώματος αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Νίκος Αλεξίου.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Αλεξίου τόνισε ότι δεν υπήρξε συνεργασία από το πλοιάριο, του οποίου οι επιβάτες αρνήθηκαν τη βοήθεια.

«Οι κάμερες του σκάφους λειτούργησαν επιχειρησιακά για να βλέπουν τι γίνεται ευκρινώς. Δεν έγινε κάποια καταγραφή» είπε, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν τα ραντάρ.

«Έγινε ενημέρωση 2 παρά από τον καπετάνιο του αλιευτικού, ότι έχασε τη μηχανή. Άμεσα τα στελέχη του πληρώματος μπήκαν σε κατάσταση συναγερμού για να πλησιάσουν το σημείο. Στο πλαίσιο αυτής της ετοιμότητας προβήκαμε και στη διάσωση 104 ανθρώπων. Η προτεραιότητα είναι η διάσωση και η επιχείρηση και όχι κάτι άλλο», επισήμανε.

Στη συνέχεια, ο κ. Αλεξίου σχολίασε δημοσιεύματα και δηλώσεις που μιλούν για σχοινί που έριξαν στελέχη του λιμενικού σώματος στο σκάφος, πριν αυτό βυθιστεί. «Η απάντηση είναι σαφής και την έχουμε δώσει από την πρώτη στιγμή. Δεν έγινε σε καμία φάση ουδεμία προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου».

«Την πρώτη στιγμή που έφτασε το σκάφος του λιμενικού στο σημείο έκανε μια πρώτη προσέγγιση στο αλιευτικό προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους του καταστρώματος, να δει αν αιτούνται συνδρομή. Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης τα σκάφη κάνουν κράτει τις μηχανές τους», είπε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού.

Πηγή: Pagenews.gr