Λίνα Μενδώνη: Επίσκεψη στα Χανιά – Στη Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

0
43

Ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού επισκέπτεται σήμερα τα Χανιά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ σκοπός της επίσκεψης της υπουργού είναι η εκπροσώπηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επιμνημόσυνη δέηση στη Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Η Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων βρίσκεται στη χερσόνησο Ακρωτήρι, 15 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και κοντά στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης». Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μοναστηριακά συγκροτήματα του τέλους της Βενετοκρατίας στην Κρήτη.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στην επίσκεψη της υπουργού στην Μονή της Αγίας Τριάδος, τον περασμένο Φεβρουάριο, και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επί τόπου με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, αποφασίστηκαν:

1. Η υποβολή εκ μέρους της αρμόδιας Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ προς ένταξη στο τρέχον ΠΕΠ 2014-2020 του έργου ‘Αποκατάσταση Κτηρίου Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων’. Ήδη επίκειται η απόφαση ένταξης από τον Περιφερειάρχη.

2. Η ωρίμανση φακέλου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης κτηρίου πρώην Ιερατικής Σχολής, καθώς και των παρακειμένων ερειπωμένων κτισμάτων Κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τους» με συμβαλλόμενους φορείς το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί στην Μονή της Αγίας Τριάδας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 10.00 παρουσία όλων των συμβαλλομένων, ενώ το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, στις 19.30, η κ. Μενδώνη θα συνυπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο «Ερευνητικές Εργασίες για την Ιστορική και Τεχνολογική Τεκμηρίωση της Μελέτης Ωρίμανσης των Έργων Αποκατάστασης-Απόδοσης Χρήσεων-Ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά» με συμβαλλόμενους φορείς το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Χανίων στον χώρο των Νεωρίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού θα υπάρξει η δέουσα συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr