Λίνα Μενδώνη: Καταγγελία της υπουργού Πολιτισμού στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ψεύτικους λογαριασμούς

0
33

Η Λίνα Μενδώνη προέβη σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν διαθέτει προσωπικούς λογαριασμούς στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη ​ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού τονίζει πως «επειδή κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λογαριασμοί με αναφορά στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνεται ότι η κα Λίνα Μενδώνη δεν διαθέτει προσωπικούς λογαριασμούς ούτε στο Twitter ούτε στο Facebook». Και το Γραφείο Τύπου του υπουργείου συνεχίζει αναφέροντας το εξής: «Οι λογαριασμοί που αναφέρονται σε αυτήν είναι απολύτως ψευδείς και το όποιο περιεχόμενό τους δεν έχει καμία σχέση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για τους λογαριασμούς αυτούς, έγινε και σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Η Λίνα (Στυλιανή) Μενδώνη είναι Ελληνίδα αρχαιολόγος και πολιτικός. Από το καλοκαίρι του 2019 είναι υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, με καταγωγή από την Χίο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε δύο πτυχία. Το 1981 από το Κλασικό Τμήμα και το 1984 από το Ιστορικό Αρχαιολογικό Τμήμα. Το 1988 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Ήταν για δέκα χρόνια γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, από τον Μάρτιο του 1999 έως τον Μάρτιο του 2004, και ξανά από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2015. Ορίστηκε γενική γραμματέας από την υπουργό Ελισάβετ Παπαζώη και συνεργάστηκε με πολλούς άλλους (Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τζαβάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας). Την 9η Ιουλίου 2019, μετά την ανακοίνωση της ως εξωκοινοβουλευτικής υπουργού Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη διαγραφή της Μενδώνη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επίσης υπουργοποιήθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr