Λοιπό επικουρικό: Παράταση και νέες προσλήψεις λόγω κορωνοϊού

0
70

Λοιπό επικουρικό: Απόφαση για παράταση των συμβάσεων του υπηρετούντος λοιπού επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία καθώς και η άμεση πρόσληψη των νέων 2.000 υπαλλήλων προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα στο Εθνικό Τυπογραφείο. Σύμφωνα με την απόφαση, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 χωρεί δυνατότητα παράτασης όλων των ενεργών συμβάσεων επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού και νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορέων των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω μεριμνά ο Διοικητής κάθε επιμέρους φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις θα καλυφθούν κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 δύναται να προσλαμβάνεται επίσης επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό βοηθητικό και πάσης φύσεως προσωπικό, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει και η εκ των προτέρων ανάληψη δέσμευσης πίστωσης των φορέων, αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η δυνατότητα παράτασης αφορά ενεργές συμβάσεις, οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης έως τις 30.09.2020. Οι προσλήψεις δύνανται να διενεργούνται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Βασίλης Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές για πρόσληψη

Έκκληση προς όλους τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας να υποβάλει άμεσα αίτηση και να προσληφθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας απηύθυνε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας» και πρόσθεσε ότι «ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης». «Όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη. Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: Pagenews.gr