Ληστεία στην Αυστραλία: Έκλεψε 42.000 rapid test ενώ η χώρα έχει έλλειψη

0
117

Ληστεία στην Αυστραλία: «Οι αστυνομικοί του Σάουθ Σίδνεϊ ξεκίνησαν έρευνα για την κλοπή των rapid τεστ αντιγόνου» ο δράστης αναζητείται.

Ληστεία που σοκάρει πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στο Σίδνεϊ, με έναν ληστή να κλέβει 42.000 rapid test, την ώρα που η Αυστραλία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης. Βέβαια ο δράστης αναζητείται καθώς δεν έχει εντοπιστεί με τα κλοπιμαία είδη.

Ληστεία στην Αυστραλία

Ληστεία στην Αυστραλία: Οι αστυνομικοί του Σάουθ Σίδνεϊ ξεκίνησαν έρευνα

Ο ληστής μπήκε κρυφά στην αποθήκη που βρίσκεται στο προάστιο Μάσκοτ χθες Τρίτη 18 Ιανουαρίου το απόγευμα και πήρε τα 42.000 τεστ, δήλωσε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας χωρίς να δώσει περαιτέρω  διευκρινίσεις. «Οι αστυνομικοί του Σάουθ Σίδνεϊ ξεκίνησαν έρευνα για την κλοπή των rapid τεστ αντιγόνου», επισήμανε.

Ο Ντόμινικ Πέροτετ, πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, καταδίκασε το συμβάν υπενθυμίζοντας ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης τεστ του δολοφονικού κορωνοϊου.  «Σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος στην πολιτεία μας καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες για να φροντίσει για την ασφάλεια των ανθρώπων, κάνοντας θυσίες, τι επονείδιστη πράξη», κατήγγειλε. «Η αστυνομία θα σας πιάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ληστεία στην Αυστραλία

Ληστεία στην Αυστραλία: Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Συνδικάτων απείλησε αυτή την εβδομάδα να κηρύξει εθνική απεργία

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό οργανισμό προστασίας καταναλωτών, τα τεστ για τον κορωνοϊού πωλούνται στην τιμή των 22 αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 20 ευρώ). Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Συνδικάτων απείλησε αυτή την εβδομάδα να κηρύξει εθνική απεργία, αν δεν δοθούν δωρεάν ράπιντ τεστ αντιγόνου στους  εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την τιμή.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ωστόσο υπερασπίστηκε την πολιτική διαχείρισης των τεστ για τον κορωνοϊό και δεν υπέκυψε στα αιτήματα για τη δωρεάν διανομή τους. Ένα φορτίο με 52 εκατομμύρια τεστ αντιγόνου θα παραδοθεί αυτό τον μήνα στην Αυστραλία από την Ασία και τις ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr