Λογαριασμοί ρεύματος: Σχέδιο για κλιμακωτή επιδότηση και μπόνους κατανάλωσης

0
93

Νέες αλλαγές αναμένεται να προστεθούν το προσεχές διάστημα στους λογαριασμούς ρεύματος.

Νέες αλλαγές αναμένεται να προστεθούν το προσεχές διάστημα στους λογαριασμούς ρεύματος. Συγκεκριμένα, ετοιμάζεται ένα νέο σχέδιο κλιμακωτής επιδότησης όπου θα δίνεται και μπόνους σε όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr θα υπάρχουν 3 ζώνες κατανάλωσης ενώ θα επιβραβεύονται και νοικοκυριά τα οποία πέτυχαν μείωση κατανάλωσης σε σχέση με την περσινή χρονιά. Για παράδειγμα θα υπάρχουν 3 ζώνες όπου από 0 έως 500 θα δίνεται πολύ υψηλή επιδότηση ενώ θα δίνεται και 15% μείωση σε όλους όσους επιτύχουν μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με το 2021.

Σκρέκας: Βιώνουμε ενεργειακό πόλεμο

«Μαίνεται ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει τη διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, κι αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο και τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολο της τεράστιας αυτής αύξησης», συμπλήρωσε στο Mega ο υπουργός Ενέργειας.

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, με δύο κινδύνους. Πρώτον, την επάρκεια εφοδιασμού. Έχουμε λάβει μέτρα για να μειώσει η Ελλάδα πολύ αυτόν τον κίνδυνο. Επειδή έχουμε διπλασιάσει τη χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, επειδή έχουμε τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να κάψουν diesel που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να μειώσουμε τις εισαγωγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο έχουμε δώσει εντολή έτσι ώστε οι παραγωγοί φυσικού αερίου να ξεκινήσουν να καίνε πετρέλαιο. Όλα αυτά θέλουν την εξής προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει σε διεθνές επίπεδο LNG διαθέσιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε την εξοικονόμηση, να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου, έχουμε έναν στόχο ευρωπαϊκό: 15% μείωση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες», επισήμανε σχετικά ο κ. Σκρέκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr