Λούλα: “Το νέο τέρας” που αντιπροσωπεύει τη “φανατική ακροδεξιά” θα σκοτωθεί

0
43

“Παρότι νικήσαμε τον Μπολσονάρου, πρέπει επίσης να νικήσουμε το μίσος, το ψέμα, την παραπληροφόρηση, τον φανατισμό… για να εκπολιτιστεί ξανά αυτή η κοινωνία”, υπογράμμισε.

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι “το νέο τέρας” που αντιπροσωπεύει τη “φανατική ακροδεξιά” θα σκοτωθεί, όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

“Η άνοδος μιας φανατικής ακροδεξιάς που απεχθάνεται οτιδήποτε διαφορετικό, είναι ένα τέρας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να σκοτώσουμε”, είπε ο κεντροαριστερός Λούλα, ο οποίος επιβλήθηκε του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

“Δεν αφορά όμως μόνο τη Βραζιλία”, συνέχισε και επικαλέστηκε ως παραδείγματα τις “ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ”, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

“Παρότι νικήσαμε τον Μπολσονάρου, πρέπει επίσης να νικήσουμε το μίσος, το ψέμα, την παραπληροφόρηση, τον φανατισμό… για να εκπολιτιστεί ξανά αυτή η κοινωνία”, υπογράμμισε.

Η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς είναι ένα από τα θέματα που ο Λούλα είπε ότι θέλει να συζητήσει με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον οποίο θα υποδεχθεί στις 30 Ιανουαρίου, και με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο θα συναντήσει τον Φεβρουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo News, ο Λούλα αναφέρθηκε στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν την 8η Ιανουαρίου υποστηρικτές του Μπολσονάρου στο προεδρικό μέγαρο, στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

“Η απόφαση (του Μπολσονάρου) να μείνει σιωπηλός μετά τις εκλογές, να ταξιδέψει στο Μαϊάμι σαν να απέφευγε κάτι και να μην πει τίποτα ακόμη και μετά από όσα συνέβησαν, μου έδωσε την εντύπωση ότι γνώριζε τα πάντα και ότι είχε σχέση με όλα αυτά”, υποστήριξε ο βραζιλιάνος πρόεδρος. “Μπορεί ο Μπολσονάρου να ήλπιζε πως θα επέστρεφε στη Βραζιλία έπειτα από ένα ένδοξο πραξικόπημα”, είπε ο Λούλα και συμπλήρωσε πως “εάν αποδειχθεί η εμπλοκή του (στις ταραχές), θα πρέπει να τιμωρηθεί”.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου έχει αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στις ταραχές της 8ης Ιανουαρίου στην Μπραζίλια, εκφράζοντας τη θλίψη του.

Πηγή: Pagenews.gr