Λοβέρδος: Αν εκλεγώ θα μιλήσω ως ΠΑΣΟΚ

0
74

Λοβέρδος: Ο υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ μίλησε σχετικά με την ατζέντα που θα ακολουθήσει σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει θέση υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για την “προοδευτική διακυβέρνηση” στην οποία αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος δεν αποσύρεται από την μάχη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, μίλησε το πρωί στο ΜEGA όπου και επανέλαβε ότι σε περίπτωση νίκης του θα κάνει δηλώσεις ως «πρόεδρος ΠΑΣΟΚ» κι όχι του ΚΙΝΑΛ, επαναφέροντας το κόμμα στην αρχική του μορφή.

ΚΙΝΑΛ

“Να επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ”

Επικαλούμενος ότι δεν υπάρχει πια το Ποτάμι, που υπήρχε όταν συγκροτήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν είναι νοσταλγός του ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει «να επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, όχι να γυρίσουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ»

Για το θέμα της συνεργασίας με άλλα κόμματα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πώς δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την ΝΔ από κανέναν υποψήφιο, ενώ πρόσθεσε ότι μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας. «Εγώ είμαι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται».

Επίσης πρότεινε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με όλους τους υποψηφίους για την ηγεσία.

“Έχω δει, είμαι έμπειρος, μετράω και τα λόγια μου και σας λέω: ήμουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών”

Από το Κιλκίς, ο κ. Λοβέρδος, αναφέρθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κι ειδικότερα στη Συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας αιχμές για όσους την υποστήριξαν. Είπε συγκεκριμένα: «Έχω υπάρξει με τέσσερις πρωθυπουργούς υπουργός. Έχω δει, είμαι έμπειρος, μετράω και τα λόγια μου και σας λέω: ήμουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Άρθρωσα τον λόγο του κόμματος στη Βουλή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήμασταν όλοι κατά; Δεν ήμασταν. Αν δεν είναι η επιλογή αυτή που προτείνω να είναι την 5η Δεκεμβρίου, είμαστε βέβαιοι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είναι πρότυπο λύσης για μία τριάδα κομμάτων που ακούει στο όνομα Τσίπρας, Βαρουφάκης και κάποιοι από εμάς; Το καταθέτω ως πολιτικό κριτήριο και δίλημμα επιλογής για να αποφασίσετε εσείς και όλοι μαζί εμείς την 5η Δεκεμβρίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr