Μαδρίτη: Σιωπηλή» διαδήλωση για την απελευθέρωση Ισπανού κρατούμενου στο Ιράν

0
55

Αρκετές δεκάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτή τη «σιωπηλή» διαδήλωση συμπαράστασης στον Σαντιάγο Σάντσες κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Η οικογένειά σου απαιτεί την ταχεία απελευθέρωσή σου»

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ιράν στη Μαδρίτη, με αίτημα την απελευθέρωση ενός Ισπανού που συνελήφθη καθώς κατευθυνόταν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Αρκετές δεκάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτή τη «σιωπηλή» διαδήλωση συμπαράστασης στον Σαντιάγο Σάντσες κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Η οικογένειά σου απαιτεί την ταχεία απελευθέρωσή σου».

«Η ευχή μου για τα Χριστούγεννα, φυσικά, είναι να επιστρέψει ο γιος μου, δεν θέλω να (κερδίσω) το λαχείο ή οτιδήποτε άλλο, θέλω τον γιο μου», είπε η μητέρα του Σαντιάγο Σάντσες, η Σίλια Κοχεδόρ, η οποία είπε ότι μπόρεσε να μιλήσει πριν από λίγες μέρες με τον γιο της, ο οποίος είναι «καλά στην υγεία του».

«Ζητάμε (από τις ιρανικές αρχές) να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πολιτικός ακτιβιστής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους φίλους του, ο Χοσέ Φελίξ.

Οπαδός του ποδοσφαίρου, ο 40χρονος Σαντιάγο Σάντσες Κογκεδόρ ξεκίνησε ένα αρκετά φιλόδοξο και συνάμα παράτολμο ταξίδι στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Έβαλε στόχο να περπατήσει από τη Μαδρίτη μέχρι το Κατάρ προκειμένου να παρίσταται στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στις 20 Νοεμβρίου 2022. Επρόκειτο να καλύψει μια απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων περνώντας μέσα από τουλάχιστον 10 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Ωστόσο, η οικογένειά του δεν έχει νέα του από τις αρχές Οκτωβρίου.

Το Ιράν αντιμετωπίζει ένα κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί, μιας Ιρανής κουρδικής καταγωγής, στη διάρκεια κράτησής της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά την χιτζάμπ της.

Έκτοτε, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 40 ξένων υπηκόων, έχουν συλληφθεί. Δύο 23χρονοι άνδρες απαγχονίστηκαν επίσης σε σχέση με τις ταραχές.

Πηγή: Pagenews.gr