Μαίρη Αλεξοπούλου: Η τραγουδίστρια που έχασε την κόρη της σε δυστύχημα και έγινε μοναχή

0
78

Μαίρη Αλεξοπούλου: Γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 αλλά μια στιγμή αρκούσε για να χάσει τα πάντα. Ο πρόωρος θάνατος της 18χρονης κόρης της, την έκανε να καταλάβει ότι όλα είναι μάταια.

H Μαίρη Αλεξοπούλου, η τραγουδίστρια που έγινε μοναχή, συγκλόνισε με την άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη της που παραχώρησε  στο Love It. Η ίδια περιγράφει πως από εκεί που ζούσε την απόλυτη ευτυχία, ξαφνικά έχασε την κόρη της και ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή της αναθεωρώντας πολλά.

Ήσασταν μία πετυχημένη τραγουδίστρια στο απόγειο της δόξας σας και κάποια στιγμή όλα αυτά τα αφήσατε

«Τα άφησα όλα αυτά τότε γιατί έχασα το παιδί μου και προτίμησα να είμαι στον Θεό κοντά και τίποτα άλλο πια δεν ήθελα να… πώς να τραγουδάς και να χορεύεις και αυτό, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Μαίρη Αλεξοπούλου

Όταν έγινε το ατύχημα με την κόρη σας νομίζω το είχατε διαισθανθεί είχατε πει;

«Κοιμόμουν εγώ και βλέπω το σταυρό του Χριστού, όπως υπάρχει ο εσταυρωμένος έτσι, και τον βλέπω και πέφτει εδώ στο κεφάλι μου και λέω Παναγία μου και ξύπνησα και βλέπω τον κηπουρό μου εκείνη την ώρα και του λέω τι συμβαίνει; Με τη μπουμπού λέει κάτι την χτύπησε λέει, ένα φορτηγό. Του λέω τι έγινε, δεν ξέρω, δεν ξέρω. Εγώ παίρνω αμέσως την αστυνομία και μου λέει κατευθείαν αυτός. “Κυρία μου η κόρη σας είναι νεκρή”». Κόντευα να τρελαθώ, πήδαγα μέχρι το ταβάνι. Ήταν τόσο καλό παιδάκι, δεν μπορείτε να φανταστείτε, ένας άγγελος ήταν και τον πήρε ο θεός γρήγορα. Τι να πω δεν ξεχνιέται».

Εδώ που ήρθατε, αυτό όλο σας βοήθησε;

«Στην αρχή με βοήθησε γιατί ο κόσμος στην αρχή δεν ξέρω πως του φάνηκε ότι έγινα μοναχή και ερχόντουσαν όλοι με πολλή αγάπη και καταλάβανε βέβαια για πιο λόγο».

Το μετανιώσατε;

«Που έγινα μοναχή; Όχι ποτέ».

Σας έδωσε δύναμη όλο αυτό το γεγονός;

«Ναι μου έδωσε».

Τώρα σας επισκέπτονται παλιοί συνάδελφοί σας;

«Καμιά φορά, που και που».

Η μοναδική κινηματογραφική της εμφάνιση

Να σημειωθεί ότι το 1966 η Μαίρη Αλεξοπούλου γνωρίζετε με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Κώστα Κλάββα, ο οποίος θα της εμπιστευτεί τα τραγούδια του: «Αν ποτέ διψάσεις» και «Ποιο καράβι».
Δύο πανέμορφα τραγούδια που τα ερμήνευσε η Μαίρη στη ταινία του Κώστα Λυχναρά, «Φίφης ο ακτύπητος».
Αυτή ήταν και η μοναδική κινηματογραφική της εμφάνιση. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ελαφρού τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πανηγύρι» των Κλάββα και Μαυρομουστάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr