Μάκης Δελαπόρτας: «Ο Θανάσης Βέγγος δανειζόταν χρήματα και τον κινηγούσαν τοκογλύφοι»

0
15

Μάκης Δελαπόρτας: «Οι ταινίες που γύρισε και έσκισαν σε εισιτήρια δεν μπόρεσαν ποτέ να καλύψουν τα έξοδα που έκανε ο Θανάσης Βέγγος για να τις γυρίσει»

O Μάκης Δελαπόρτας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night Show» στον ΑΝΤ1. Ο ηθοποιός έγραψε βιβλίο που αναφέρει άγνωστες ιστορίες που δεν τις ξέραμε από τον παλιό κινηματογράφο και τους πρωταγωνιστές του.

Ειδικότερα, μίλησε για τον αγαπημένο και αείμνηστο Θανάση Βέγγο αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που πέρασε. «Αυτή είναι μια φωτογραφία που λίγο τώρα θα στεναχωρήσω τον κόσμο. Το 1965 ο Θανάσης Βέγγος αποφασίζει να φτιάξει τη δική του εταιρία ταινιών «Θου Βου, ταινίες γέλιου». Ο Βέγγος όμως ήταν ένας πάρα πολύ απαιτητικός, τελειομανής ηθοποιός που ήθελε την κάθε σκηνή που γύριζε να την γυρίζει 30 φορές. Τότε, λοιπόν, δεν υπήρχε το βίντεο για να πω πως ήταν πολύ φτηνό για να το κάνεις ξανά και ξανά. Υπήρχε το φιλμ που σημαίνει ότι, όταν μια σκηνή την γύριζες 30 φορές, ήταν πανάκριβο».

«Οι ταινίες που γύρισε και έσκισαν σε εισιτήρια δεν μπόρεσαν ποτέ να καλύψουν τα έξοδα που έκανε ο Θανάσης Βέγγος για να τις γυρίσει. Πήγαιναν πάρα πολύ καλά εισπρακτικά, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τα έξοδα. Έτσι δανειζόταν, μπήκαν στη μέση τοκογλύφοι και σε αυτή τη φωτογραφία στον «Δόκτωρ Ζιβέγγο» κατεβάζει την ταμπέλα της εταιρίας του. Αυτή είναι η λίγο θλιβερή αυτή σκηνή, όπου ουσιαστικά κλείνει την εταιρία και αυτά τα χρέη τον ταλαιπώρησαν για πολλά πολλά χρόνια», συμπλήρωσε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr