Μάκης Βορίδης: Στον σχεδιασμό που κάνει ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή δεν βλέπω εκλογές

0
39

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ αναρωτήθηκε για τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί στον δημόσιο διάλογο γύρω από την απλή αναλογική, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως με τον νέο εκλογικό νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία καταργείται το μπόνους των 50 εδρών στις περιπτώσεις συνεργασιών.

Αναφορικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε πως το ζήτημα μπαίνει σε συζήτηση είτε από τον πρωθυπουργό, που μπορεί να το αποφασίσει θεσμικά, είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που μπορεί να το ζητήσει.

«Στις συνομιλίες που είχα με τον πρωθυπουργό δεν έχω διαισθανθεί στη σκέψη του, στις προτεραιότητες του κάτι το οποίο να μαρτυρά έναν βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό. Όταν πας σε εκλογές αρχίζουν και υπάρχουν κάποιες κινήσεις, κυρίως πολιτικού χαρακτήρα που δείχνουν ότι έχεις αυτόν τον σκοπό», εξέφρασε χαρακτηριστικά στο Θέμα FM 104,6.

«Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό που κάνει ο πρωθυπουργός κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, βλέπω μια αφοσίωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βλέπω πολλές ώρες αφοσιωμένες στο πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί καθώς και στην καλύτερη αξιοποίηση του Ταμείου Ανασυγκρότησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης για να καταλήξει στο ότι «η τελική οδηγία και εντολή που δίνει ο πρωθυπουργός είναι ότι ο σχεδιασμός είναι τετραετίας».

Ειδικότερα, για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από αυτό, ο κ. Βορίδης τη χαρακτήρισε ένα κακό εκλογικό σύστημα, το οποίο πράγματι δημιουργεί πρόβλημα πολύ σημαντικό στη διακυβέρνηση της χώρας, μα «αυτό ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να εφαρμοστεί».

«Πάμε τώρα παρακάτω αυτοί που λένε ότι πρέπει να το… κάψουμε τι εννοούν;» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «αν μιλάμε για τις εκλογικές εκτιμήσεις δεν υπάρχει κάτι να πιέζει την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση, υπό την έννοια ότι είναι μεγάλη η δημοσκοπική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζεται όχι η κυβέρνηση οπότε δεν υπάρχει αγωνία».

Όσο για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου στο υπουργείο Εσωτερικών και απαντώντας δε, στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «δεξιότερης στροφής» της ελληνικής κυβέρνησης με τη μετακίνηση του ιδίου στο εν λόγω υπουργείο και την υπουργοποίηση του κ. Στύλιου και της κ. Βούλτεψη, ο υπουργός υπενθύμισε πως τα πρόσωπα αυτά ήταν και πριν τον ανασχηματισμό στο κόμμα.

«Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος να πηγαίνουν όλα τα πράγματα δεξιά, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω πως αυτές οι αναλύσεις είναι απολύτως επιδερμικές και επιφανειακές γιατί το σημαντικό είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Εδώ οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι οι πολιτικές που έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός, επιλέγοντας τη Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και με το πρόγραμμα της και τις προγραμματικές δηλώσεις που έχει κάνει και ενέκρινε η Βουλή, δεν έχει αλλάξει κάτι».

«Το σημαντικό για τον λαό μας δεν είναι αν θα είναι ο Θεοδωρικάκος ή ο Βορίδης στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν, πως θα βελτιωθεί μέσα από αυτές η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, πως θα ενισχύσουμε την αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr