Μακρόν: Έφαγε χαστούκι από πολίτη μπροστά σε χιλιάδες κόσμου

0
74

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να τρώει χαστούκι από έναν πολίτη. Ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε στο Tain, στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει με αφορμή τις περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες.

Αρχικά φαίνεται ότι ο πολίτης τείνει το χέρι του για χειραψία προς το μέρος του προέδρου, ωστόσο αποδεικνύεται πως το κίνητρο του ήταν άλλο. Όταν ο πρόεδρος πλησίασε για χειραψία, τότε ο πολίτης του έδωσε ένα γερό χαστούκι, το οποίο μάλιστα ακούστηκε.

Το στιγμιότυπο

Πιθανότητες τουρκικής παρέμβασης στο αποτέλεσμα

Παρόλη τη σοβαρότητα των δηλώσεων, ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την ανησυχία του για τουρκική «παρέμβαση» σε εκλογικές διαδικασίες της χώρας του -όπως είναι γνωστό, η Γαλλία έχει περιφερειακές εκλογές τον Ιούνιο και προεδρικές εκλογές το 2022, με πιθανότερους αντιπάλους τον Μακρόν και τη Λε Πεν.

Ο Μακρόν πρόσθεσε μόνο πως «η Τουρκία θα παίξει με την κοινή γνώμη» -αναφερόμενος προφανώς στην επιρροή της σε τμήματα της τουρκικής διασποράς μέσω των σχολείων, των τζαμιών και άλλων οργανισμών.

Επανεστιάζει σε θέματα σχετικά με το Ισλάμ

Η Γαλλία δεν συλλέγει στατιστικά στοιχεία για τη θρησκεία ή την εθνικότητα, επομένως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι πολίτες ενδέχεται να μπορεί να επηρεάσει η Τουρκία, αν πράγματι είναι πρόθεση του Ερντογάν να αναμιχθεί. Ούτως ή άλλως ο αριθμός θα ήταν πιθανώς αμελητέος, σημειώνει το Bloomberg.

Καθώς ο Μακρόν αρχίζει να κάνει εκστρατεία για επανεκλογή, εστιάζει θέματα που σχετίζονται με το Ισλάμ και την ασφάλεια σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους ψηφοφόρους που ίσως σκέφτονται να υποστηρίξουν την ακροδεξιά ηγέτη Μαρίν Λε Πεν.

Καθώς ο Ερντογάν επιδιώκει να γίνει ο πρωταθλητής του Σουνιτικού Ισλάμ, αυτό έφερε σε σύγκρουση τους δύο ηγέτες, και τόσο Ερντογάν όσο και Μακρόν αναθερμαίνουν την «έχθρα» τους με νέες διαμάχες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτής της εβδομάδας. Πέρυσι, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε την Τουρκία με κυρώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr