Μακρόν κορωνοϊός: Η καραντίνα που θα επιβάλει η Βρετανία δεν ισχύει για τους Γάλλους ταξιδιώτες

0
56

Μακρόν κορωνοϊός: Η Βρετανία δεν θα επιβάλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Γαλλία σε αυτό το στάδιο, διαβεβαίωσε απόψε το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ένα τέτοιο μέτρο θα επιβαλλόταν αμοιβαία μεταξύ των δύο χωρών και μόνο μετά από διαβούλευση μεταξύ τους, σημείωσε το Ελιζέ στην ανακοίνωσή του. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα είπε ότι για να αποφευχθούν τυχόν εισαγόμενες επαναμολύνσεις από τον νέο κορονοϊό «θα έρθει σύντομα η ώρα… να επιβληθεί καραντίνα σε ανθρώπους που έρχονται αεροπορικώς στη χώρα».

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γαλλία.

Το Παρίσι είχε ανακοινώσει στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι τα μέτρα καραντίνας και απομόνωσης δεν θα ισχύουν προς το παρόν σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τη Βρετανία. Η Γαλλία θα εξαιρεθεί από το μέτρο της καραντίνας στις αφίξεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία θα εξαιρεθεί από τους κανόνες για την καραντίνα που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, για όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν της βρετανικής και γαλλικής κυβέρνησης, το οποίο εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Μειώθηκε σημαντικά ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων και των κρουσμάτων στις δυο χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά από την πανδημία του κορωνοιού, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία – Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Pagenews.gr