Μανώλης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Οι γονείς να αναλάβουν την ευθύνη αν τα παιδιά δε φορούν μάσκα στο σχολείο

0
173

Την άποψη ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εάν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφοώνονται με τους κάνονες. «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί», δήλωσε ο καθηγητής. Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το αν πρέπει οι μαθητές να τιμωρούνται σε περίπτωση που δεν έχουν τη μάσκα τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ένα παιδί δεν μπορεί να δράσει αυτοβούλως αν ο γονιός του αρνείται να του δώσει τη μάσκα γιατί πιστεύει σε…θεωρίες συνωμοσίας. Η Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει πολλές φορές ότι θα αφιερωθούν αρκετές ώρες προκειμένου τα παιδιά να εκπαιδευτούν για τη σωστή χρήση της μάσκας. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν θα εξαντληθεί η αυστηρότητα σε ένα παιδί για μια απόφαση που μπορεί να έχουν πάρει οι γονείς του.

«Τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν σε διψήφιο αριθμό»

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες που γίνονται από τους γονείς που είναι αντίθετοι στη χρήση μάσκας, ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο ομάδες., Οι φανατικοί και απόλυτοι που δε θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες και κάποιος που δεν αντιμετωπίζχουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κάτω από τα 200 τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό, ωστόσο δείχνουν ότι είμαστε σε καλή πορεία. «Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr