Μάντζος: «Είναι αναξιόπιστοι, λένε “όλα στο φως” και κλείνουν τον διακόπτη»

0
71

Στην κυβέρνηση είναι αναξιόπιστοι σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

O Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος μίλησε σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.  Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Γεραπετρίτη, στην ίδια εκπομπή λίγο νωρίτερα, για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Δ. Μάντζος επισήμανε ότι «στην Κυβέρνηση είναι αναξιόπιστοι και στρουθοκαμηλίζουν γιατί φοβούνται το φως, όπως αποδεικνύεται από τον διεθνή διασυρμό της χώρας. Λένε όλα στο φως και κλείνουν το διακόπτη».

Κάλεσε δε τον Υπουργό Επικρατείας να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Άκουσα τον κ. Γεραπετρίτη να καλεί ξανά τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί και στη συνέχεια να ενημερώσει εκείνος τους πολίτες. Τον ερωτώ; Με πιο νομοθετικό καθεστώς; Πώς θα ενημερωθεί είτε από την ΕΥΠ είτε από την ΑΔΑΕ ο κ. Ανδρουλάκης ώστε στη συνέχεια να ενημερώσει τους πολίτες; Τι είναι αυτό που φοβάται η κυβέρνηση και δεν αφήνει την ΕΥΠ να το πει η ίδια μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής; Δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής και των εκπροσώπων του λαού. Η ΕΥΠ δεν είναι μία νησίδα ημιαυτόνομη μέσα στην πολιτείας μας. Η ΕΥΠ οφείλει να πει την αλήθεια και ο πρωθυπουργός ως προϊστάμενος να άρει την οποία προσχηματική εχεμύθεια. Θα κινηθούμε νομικά έναντι της ΕΥΠ για αυτές τις ευθύνες» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «Εμείς λέμε ευθέως ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία η ηγεσία της ΝΔ θέλησε να κρατήσει όμηρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και την παράταξη. Η ηγεσία της ΝΔ μέσα από μία δομή που λειτούργησεμέσα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού από τον Ιούλιο του 2019 σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη Δημοκρατική Παράταξη έθεσε όμηρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και την παράταξη. Γιατί;

Και εξήγησε: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι οκτώ χρόνια ευρωβουλευτής, δεν απασχόλησε ποτέ την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές για τους λάθους λόγους. Είναι ένας ευρωβουλευτής που αγωνίστηκε για τα εθνικά συμφέροντα με κορωνίδα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Τουρκίας για το εμπάργκο όπλων. Ποιος λόγος εθνικής ασφάλειας μπορεί να υπάρχει για αυτόν τον ευρωβουλευτή; Γιατί άρχισε αυτός ο κίνδυνος όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής; Πώς σταμάτησε ως δια μαγείας ο λόγος αυτός όταν εξελέγη;Και πώς δικαιολογείται ότι πέντε ημέρες μετά την έναρξη της επισύνδεσης της ΕΥΠ κάποιος, άραγε ποιος, κατά διαβολική σύμπτωση, να αποπειράθηκε να τοποθετήσει το Predator, στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να έχει πρόσβαση όχι μόνο την πολιτική αλλά και την ιδιωτική ζωή του Ν. Ανδρουλάκη;».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το αν η υπόθεση των υποκλοπών αποπροσανατολίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από τις εξελίξεις, ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι «αυτό το λένε εκείνοι που προτάσσουν τη σταθερότητα ως ένα ψεύτικο δίλημμα έναντι της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Μπορούμε άραγε να έχουμε σταθερότητα και ευημερία χωρίς ώριμη Δημοκρατία και ισχυρή δικαιοσύνη; Εμείς απαντούμε όχι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr