Μαρέβα Γκραμπόφσκι: «Απαράδεκτη η στοχοποίηση της» λέει ο δικηγόρος της

0
48

Ο δικηγόρος της Μαρέβας ΓκραμπόφσκιΜητσοτάκη μίλησε στο MEGA για την αναφορά του ονόματος της πελάτισσάς του από τον κ. Νίκο Παππά στο ηχητικό που προσκόμισε στην προανακριτική ο κ Μιώνης. Κατηγορησε τον πρώην υπουργό για στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού και  για θεσμική εκτροπή. Ο κ. Δημητρακόπουλος υπενθύμισε ότι στο επίμαχο ηχητικό, ο κ. Παππάς ζητά από τον Σάμπυ Μιωνή, να παρέμβει στον κ. Παπασταύρου (στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρο) να δώσει στοιχεία για την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Στην ηχογραφημένη συνομιλία ακούγεται ο κ. Μιωνής να απαντά στον Νίκο Παππά ότι δεν έχει στοιχεία, σημειώνοντας πως η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού είναι στενή οικογενειακή του φίλη.

“Ακούγοντας ότι ένας πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεξί χέρι του Τσίπρα, κουβεντιάζει με ένα φίλο του, επιχειρηματία, να του λέει ”πες κάτι για την Μαρέβα Μητσοτάκη”, τρομάζω”, συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος. “Φανταστείτε να είχαμε τον Άδωνι Γεωργιάδη, να μιλά με έναν επιχειρηματία και να του λέει ”θα σε βοηθήσω σε μια επένδυση, αλλά θέλω να βγεις και να μιλήσεις σε βάρος της γυναίκας του κ. Τσίπρα”, και πρόσθεσε:

«Θεσμική εκτροπή»

“Δεν είναι μια θεσμική εκτροπή; Όταν στοποχοιούν τη γυναίκα ενός πρωθυπουργού, τότε τι θα γίνει με τον απλό πολίτη, αν έρθει σε κόντρα με ένα κομματικό στέλεχος θα τον εξαφανίσουν. Αυτά τα πράγματα είναι συμβατά με μια δημοκρατία;”. “Ως δικηγόρος της κ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έζησα το 2017, 2018, 2019 το κυνηγητό μίας γυναίκας που το μόνο ”λάθος” της είναι ότι σχετίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η γυναίκα ελέγχθηκε από 3 εισαγγελείς, τέτοιο έλεγχο δεν έχω ξαναδεί. Και όταν βγήκαν τα πορίσματα ότι δεν υπήρχε θέμα στο πόθεν έσχες και πήγα να πάρω την πράξη αρχειοθέτησης, δεν μου έδιναν τα χαρτιά, μου ζητούσαν το πρωτότυπο. Αν προσπαθούν να συντρίψουν μια γυναίκα πολιτικού αρχηγού, τον απλό πολίτη τι θα του κάνουν;” αναρωτήθηκε.

«Πρέπει να κάνουμε στάθμιση των εννόμων αγαθών»

Ερωτηθείς αν ένα ηχογραφημένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για στάθμιση των εννόμων αγαθών και σημείωσε: “Για την ελληνική έννομη τάξη, το να καταγράφεις έναν διάλογο είναι ποινικό αδίκημα, τώρα είναι πλημμέλημα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρανόμως κτιθέντα μέσα. Πρέπει να κάνουμε στάθμιση των εννόμων αγαθών. Από τη μία πλευρά παραβιάζεται το απόρρητο μιας συζήτησης, μιας συνομιλίας και από την άλλη, υπάρχει ένα άλλο έννομο αγαθό, με αδικήματα σχετικά με διαπλοκή, όπου στοχοποιούνται άτομα χωρίς στοιχεία, ενώ διερευνάται αυτή την στιγμή κι αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα μέσα στην ελληνική δικαιοσύνη που χωρίς στοιχεία ποινικοποιούσε συμπεριφορές πολιτικών αντιπάλων. Αν πιστοποιηθεί ότι δρούσε ένα τέτοιο κύκλωμα σείεται συθέμελα το κράτος δικαίου”, υπογράμμισε.

Δείτε τη συνέντευξη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr