Μάσκες στα σχολεία: «Πρώτα ενημέρωση, ύστερα κυρώσεις» λέει η Σοφία Ζαχαράκη

0
34

Το θέμα με τις μάσκες στα σχολεία τις τελευταίες ημέρες απασχολεί τους πάντες: από τους μαθητές και τους γονείς, μέχρι τους ειδικούς και τα κυβερνητικά στελέχη. Για το θέμα στην εκπομπή «LIVE NEWS» στο Mega μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυρία Ζαχαράκη εξήγησε στο LIVE NEWS ότι στο υπουργείο Παιδείας γνωρίζουν ότι υπάρχει «διαφορετικό δυναμικό» στα τμήματα στην Ελλάδα «ανάλογα με το που βρίσκεται το κάθε σχολείο». «Η χώρα μας έχει πολλά νησιά, ηπειρωτικά μέρη, δυσπρόσιτα μέρη», τόνισε η υφυπουργός. Προφανώς, η κ. Ζαχαράκη μίλησε με αυτόν τρόπο μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση της υπουργού Παιδείας όσον αφορά τον μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τμήμα.

«Και πράγματι το κάθε παιδί για τον γονέα είναι το 100% του ενδιαφέροντος σε αυτό λοιπόν το ενδιαφέρον θέλουμε να ανταποκριθούμε με μέτρα που θα έχουν στόχο την προστασία της ασφάλειας παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και έπειτα την επαναφορά την επανασύνδεση με την σχολική πραγματικότητα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όταν ρωτήθηκε για το πως θα αντιμετωπίζονται γονείς, εκπαιδευτικοί ή παιδιά που αρνούνται να συμμορφωθούν με τη χρήση της μάσκας, στάθηκε στο κομμάτι της ενημέρωσης, αναφέροντας ότι θα δοθούν σύντομα διευκρινίσεις για το πως θα «τιμωρούνται» οι απείθαρχοι.

Δείτε σε βίντεο την παρέμβαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

«Πρέπει να είναι συνεχές το μήνυμα για τη σημασία του να φοράμε μάσκα, θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι γιατροί, ήδη έχει προσφερθεί ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς μας και βέβαια με καμπάνια και με γραπτό υλικό και σποτ, για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της σημασίας της μάσκας», υπογράμμισε.

Η υφυπουργός τόνισε οι κανόνες είναι «κοινοί για όλους» και «θα διευκρινιστούν τις επόμενες μέρες οι κυρώσεις» για όσους παραβαίνουν τους κανόνες. «Μιλάμε για έναν οδικό χάρτη και η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα», τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, ενώ εν συνεχεία εξέφρασε την εμπιστοσύνη των αρχών προς τους εκπαιδευτικούς και εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τήρηση των προστατευτικών μέτρων από πλευρά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr