Μάσκες στο σχολείο: Σχηματίστηκε δικογραφία για τη σελίδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

0
19

Ήταν αναμενόμενο! Δικογραφία σχηματίστηκε για τη σελίδα στο Facebook που φέρει τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ξεκινά άμεσα έρευνα. Η συγκεκριμένη σελίδα έχει προκαλέσει σάλο, καθώς προτρέπει τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκαναν εισήγηση προς το υπουργείο Παιδείας, ούτως ώστε να φορούν μάσκα οι μαθητές από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε σχέση με την επίμαχη σελίδα στο Facebook, όπως μετέδωσε ο Alpha, η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές αρχές και από κει και πέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων που απειλούν τη δημόσια υγεία. Η σελίδα που είναι δημόσια διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα να απαρτίζεται από δεκάδες χιλιάδες μέλη, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να φορέσουν στα παιδιά τους μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Εντύπωση προκαλούν τα μηνύματα που αναρτώνται συνεχώς στη νεοσύστατη σελίδα με τους περισσότερους γονείς να δηλώνουν αποφασισμένοι αν επιβληθεί το μέτρο της μάσκα στους μαθητές να μην στείλουν ούτε για μια μέρα τα παιδιά τους στο σχολείο. Όταν μπαίνει κάποιος στη σελίδα, βλέπει ότι οι εμπνευστές έχουν δημιουργήσει μια εικόνα στην οποία πρωταγωνιστεί ένας νεαρός μαθητής, ο οποίος φορά μάσκα πάνω στην οποία έχει γραφτεί το σύνθημα «I can’t breath», πίσω του υπάρχει η ελληνική σημαία, ενώ γύρω του έχει γραφτεί η φράση «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Δείτε την επίμαχη σελίδα

Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως

«Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο δελτίο του ALPHA για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, τονίζοντας ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Όπως είπε η υπουργός, η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια η υπουργός ανέφερε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα» θα γίνονται δια ζώσης, αλλά «οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως». Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr