Ματίνα Παγώνη: 2.600 κρούσματα μέχρι την Τετάρτη

0
32

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι κρούσματα παρουσίασαν μια μικρή μείωση κάτι που συμβαίνει συχνά τα Σαββατοκύριακα. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα έχουμε νέα αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πτώση προκειμένου να ανοίξουν οι δραστηριότητες.

«Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600,  και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη: Υπέρ του ανοίγματος της αγοράς

Η ίδια τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου.  «Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα», επισήμανε η κ. Παγώνη.

Όπως εξήγησε, παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID. Τέλος, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξέφρασε την εκτίμηση  ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει σημειώνοντας  ότι «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown» και συμπληρώνοντας ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες».

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Ματίνα Παγώνη είχε μιλήσει με επιφύλαξη για το lockdown. Είχε τονίσει ότι δεν είναι όσο αποτελεσματικό θα έπρεπε. Παράλληλα είχε μιλήσει και τότε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr