Μαύρη θάλασσα: Πυρά κατά βρετανικού πλοίου από ρωσικό σκάφος

0
219

Ρωσικό σκάφος άνοιξε πυρ ενάντια σε βρετανικό πλοίο στην Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Defender, το οποίο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.

Η αιτία της επίθεσης

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, ζητώντας αντ ‘αυτού «πολυμερείς προσπάθειες» με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας, και για τα περιφερειακά κράτη να επιλύσουν προβλήματα χωρίς ανεπιθύμητη «βοήθεια» από εξωτερικές δυνάμεις. Μαζί με τους ναυτικούς ελιγμούς, ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητική βομβιστική επίθεση στο βρετανικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με το υπουργείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το βρετανικό αντιτορπιλικό που λειτουργούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις 11:52 (τοπική ώρα) παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων στην περιοχή του Cape Fiolent.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τον στρατό, στο βρετανικό πολεμικό πλοίο έγινε προειδοποίηση για χρήση θανατηφόρας δύναμης εάν παραβίαζε τα σύνορα της Ρωσίας. Λέγεται ότι το πλοίο αγνόησε την προειδοποίηση.

Στις 12:06 και 12:08, ένα συνοριακό περιπολικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά. Στις 12:19, ένα Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό χρησιμοποιώντας 4 βόμβες OFAB-250 στο μονοπάτι κίνησης του HMS Defender, προστίθεται στην ανακοίνωση. Στις 12:23 οι συνδυασμένες ενέργειες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των συνοριακών δυνάμεων του FSB ανάγκασαν το HMS Defender να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Δηλώσεις Πούτιν προ λίγων ημερών

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιτέθηκε στην αμερικανική ηγεσία, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι «αρκετά ισχυρές» ώστε να γλιτώσουν όταν εκτοξεύουν απειλές κατά άλλων χωρών. Όπως ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης, πρόκειται για ένα λάθος που οδήγησε στην κατάρρευση την πρώην Σοβιετική Ένωση. Υπενθυμίζουμε πως οι δύο ηγέτες είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον Λευκό Οίκο και το Κρεμλίνο. Στην Γενεύη, Μπάιντεν και Πούτιν αναμένεται να διεξάγουν συνομιλίες για «όλο το εύρος των επιτακτικών ζητημάτων», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr