Μάξιμος Χαρακόπουλος: Οι τρομοκράτες έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά των αρχών και των αξιών της Ευρώπης

0
75

Επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας Wolfgang Sobotka και την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Αυστρίας Andrea Eder-Gitschthaler, έστειλε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Ο αγώνας μας δεν είναι εναντίον καμίας θρησκείας, αλλά εναντίον αυτών που με τη βία προσπαθούν να επιβάλουν τα πιστεύω τους στις κοινωνίες μας, καθώς και όποιων άλλων κέντρων εκτός Ευρώπης ενισχύουν αυτές τις ενέργειες, με οποιονδήποτε τρόπο». Τα παραπάνω τονίζει ο κος Χαρακόπουλος με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις μελών του «Ισλαμικού κράτους» στη Βιέννη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Με αισθήματα συντριβής και οδύνης πληροφορηθήκαμε τα νέα τρομοκρατικά κτυπήματα από μισαλλόδοξους εξτρεμιστές σε μια πόλη σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως είναι η Βιέννη. Θα ήθελα εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, που συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της βουλευτές από 25 κράτη, να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη και ταυτόχρονα την αγανάκτησή μας για τα τραγικά αυτά γεγονότα. Σας παρακαλώ όπως δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τα αθώα και ανυπεράσπιστα απέναντι σε αυτήν την βάρβαρη έκρηξη βίας θύματα».

«Οι τρομοκράτες έχουν κηρύξει, όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες ανάλογες επιθέσεις στη Γαλλία, τον πόλεμο κατά των αρχών και των αξιών της Ευρώπης, ενάντια πρωτίστως στην ελευθερία του λόγου και του σκέπτεσθαι. Επιδιώκουν, σπέρνοντας ανεξέλεγκτα τον θάνατο, να υπονομεύσουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ατομικές ελευθερίες που είναι δικαίωμα κάθε πολίτη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Απώτερος σκοπός τους είναι να αρνηθεί η Ευρώπη, υπό το καθεστώς του φόβου, τις αρχές και τις αξίες της πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο πολιτισμός της».

Και καταλήγει στο εξής: «Τις υπονομευτικές αυτές επιδιώξεις των εξτρεμιστικών κύκλων είμαστε υποχρεωμένοι να τις αντικρούσουμε αποφασιστικά, και να προφυλάξουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα της ελευθερίας. Ο αγώνας μας δεν είναι εναντίον καμίας θρησκείας, αλλά εναντίον αυτών που με τη βία προσπαθούν να επιβάλουν τα πιστεύω τους στις κοινωνίες μας, καθώς και όποιων άλλων κέντρων εκτός Ευρώπης ενισχύουν αυτές τις ενέργειες, με οποιονδήποτε τρόπο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr