Μαζάνης εμβόλιο: Πότε μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό σε παιδιά

0
67

Ένα από τα ερωτηματικά που υπάρχουν τώρα που έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, είναι πότε αυτοί θα επεκταθούν και στα παιδιά. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει δοκιμές στα εμβόλια που έχουν εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, οπότε η γενική οδηγία είναι ότι τα παιδιά κάτω των 16 δεν θα εμβολιαστούν για την ώρα.

Ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης, σε συνέντευξή του στο Open, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να έχουμε εμβόλιο και για τα παιδιά. Οι εταιρείες αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει να ερευνηθεί το θέμα του εμβολιασμού για παιδιά κάτω των 16. Γίνονται δοκιμές για εμβόλιο που θα χορηγείται στα παιδιά. Πιθανώς τον Σεπτέμβριο να έχουμε εμβόλιο για τα παιδιά».

Τι είπε για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία

Σε σχέση με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ο καθηγητής δήλωσε: «Μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε. Η μεταμόρφωση ήταν γνωστή από τον Σεπτέμβριο. Στην Αγγλία δεν έκλεισαν τα σχολεία (σ.σ. το σημείωσε για να εξηγήσει τη μόλυνση στα παιδιά). Πιθανότατα να τον έχουμε κι εδώ. Τα παιδιά κολλάνε, δεν νοσούν σοβαρά. Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη μελέτη που να λέει ότι κολλούν περισσότερο τα παιδιά και ασθενούν βαρύτερα. Πρέπει να περιμένουμε για να έχουμε κάτι επίσημο».

Τέλος, είπε: «Ο κορωνοϊός – κακοποιός μεταμφιέστηκε για να μπει στο σπίτι μας στο σώμα μας. Ο ιός δεν κάνει Χριστούγεννα, προσπαθεί να μας σκοτώσει. Ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι το εμβόλιο».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα η κυβέρνηση έδωσε το σχέδιο για τον εμβολιασμό στη δημοσιότητα. Η «Επιχείρηση Ελευθερία» προβλέπει ότι: Στην πρώτη φάση που ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν:

  • Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
  • Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
  • Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
  • Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

Από τον Ιανουάριο 2021, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα .
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Δείτε όλο το Σχέδιο «Ελευθερία» εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr