Μαζεύουν χρήματα να αγοράσουν το «Last Christmas» – Ώστε να μην ακουστεί ποτέ ξανά

0
86

Ένα ζευγάρι μισεί τόσο πολύ το «Last Christmas» των Wham! που ξεκίνησε να συγκεντρώνει χρήματα για να αγοράσει τα δικαιώματα του τραγουδιού, ώστε να μην μπορεί κανείς να το παίξει ξανά πουθενά.

Ο 50χρονος Tomas Mazetti και η 33χρονη σύζυγός του Hannah, έχουν ήδη συγκεντρώσει 51.453 λίρες για να εξαφανίσουν το τραγούδι από κάθε λίστα.

Η Hannah είπε ότι το μίσος της ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια όταν εργαζόταν σε ένα καφέ στην Οξφόρδη όπου το αφεντικό έπαιζε το τραγούδι ξανά και ξανά.

Πέρυσι τα Χριστούγεννα μιλούσε με φίλους για το πόσο δεν της άρεσε λέγοντας ότι θα πλήρωνε για να μην το ξανακούσει ποτέ. Κάπως έτσι μπήκε η ιδέα και ξεκίνησε να συγκεντρώνει χρήματα.

Μέχρι στιγμής, 327 άτομα έχουν δώσει χρήματα.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ούτε εύκολα ούτε φθηνά. Τα δικαιώματα ανήκουν επί του παρόντος στη Warner Chappell Music UK και η αξία τους κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Hannah, ζωγράφος στο επάγγελμα που ζει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, είπε πως «Σπούδαζα αγγλικά και δούλευα για να πληρώσω τους λογαριασμούς και ο ιδιοκτήτης του καφέ είχε σχεδιάσει μια εξαιρετικά ζεστή περίοδο χριστουγεννιάτικων διακοπών και είχε το δικό του CD».

Τότε το έπαιζε 111 φορές σε μία εργάσιμη μέρα όπως είπε.

«Ξεκίνησε τα περασμένα Χριστούγεννα – Last Christmas κατά σατανική σύμπτωση- όταν ρωτήσαμε τους φίλους μας πόσο θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να μην ακούσουν ποτέ ξανά το τραγούδι.

»Τότε κάποιος μας είπε ότι αυτό θεωρητικά ήταν δυνατό αν αγοράζαμε τα δικαιώματα για το τραγούδι. Έτσι θα αποκτούσαμε και τα δικαιώματα σε όλες τις πλατφόρμες ροής!» Η είδηση διαδόθηκε.

«Είναι διασκεδαστικό γιατί οι άνθρωποι είτε αγαπούν είτε μισούν την ιδέα! Ίσως τα επόμενα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα! (Last Christmas)» είπε.

Τα τρία παιδιά του ζευγαριού, συμμετέχουν επίσης στην αποστολή τους να απαλλάξουν τον κόσμο από το τραγούδι.

Έχουν θέσει ως στόχο τα 15.000.000 δολάρια που θα τους οδηγήσει στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Warner Chappell Music UK.

Εάν το όνειρο γίνει πραγματικότητα, η οικογένεια σκοπεύει να θάψει την κύρια ηχογράφηση σε μια τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων στην Φινλανδία «όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο εκατομμύρια χρόνια».

Η Hannah και ο Tomas, διευκρίνισαν ότι ουσιαστικά «δεν μισούν τους Wham!» αλλά θεωρούν ότι το τραγούδι παίζεται πάρα πολύ. «Λυπάμαι, αλλά έτσι πρέπει να γίνει», είπε η Hanna.

«Δεν μισούμε τους Wham!, αλλά μισούμε αυτό το τραγούδι. Επειδή παίζεται 5.000 φορές την ημέρα. Αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν όπως εμείς».

«Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να λατρεύουν να ακούν το τραγούδι 500 φορές την ημέρα. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι εχθροί μας.» είπε αστειευόμενη.

Είπαν βέβαια ότι υπάρχουν ακόμα χειρότερα τραγούδια που θα έπρεπε να εξαφανιστούν πριν από αυτό, όπως το «All I want for Christmas» της Mariah Carey.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr