Μεγάλος Περίπατος: Χωρίς επιπλοκές οι εργασίες στο Σύνταγμα

0
67

Από το βράδυ του Σαββάτου (27 Ιουνίου) ξεκίνησαν οι εργασίες για τον «Μεγάλο Περίπατο» στο Σύνταγμα, με μπουλντόζες και νταλίκες να αναλαμβάνουν… δράση στο κάτω μέρος της πλατείας.

Τα έργα στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά από τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου και δεν υπήρξαν προβλήματα με καθυστερήσεις και επιπλοκές στη διέλευση των οχημάτων. Η Τροχαία ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και ρύθμιζε αποτελεσματικά την κυκλοφορία, έχοντας, προφανώς, αξιοποιήσει την εμπειρία της Πανεπιστημίου.

Ξηλώνονται οι παλιές στάσεις και μπαίνει λίγο «χρώμα»

Σκοπός να ξηλωθούν οι παλιές στάσεις για τα ΜΜΜ και να μπει λίγο «χρώμα» στο κέντρο της Αθήνας. Και ο Δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο. Επομένως, από σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου, η πλατεία Συντάγματος αρχίζει να αποκτά τη νέα της μορφή και, βέβαια, όλοι καλούνται να προσαρμοστούν σε αυτήν.

Τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή και να φροντίσουν ώστε να προφυλάξουν τον εαυτό τους και την πόλη από μια καινούρια κρίση συμφόρησης. Το πάθημα της Πανεπιστημίου θα πρέπει να γίνει μάθημα, καθώς η παρέμβαση στο Σύνταγμα μπορεί να επιφέρει μεγάλο… κομφούζιο στην κυκλοφορία.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πάντως, είναι σαφές πως ο όγκος των διερχόμενων οχημάτων θα πολλαπλασιαστεί από τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και θα αποδειχθεί στην πράξη η σοβαρότητα των αλλαγών και η ικανότητα προσαρμογής των οδηγών. Από την άλλη, ο Δήμος προσπαθώντας να απαλλάξει τους Αθηναίους και λοιπούς διερχόμενους οδηγούς από την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό, προειδοποιεί και συνιστά εναλλακτικές λύσεις αντί της διάσχισης του κέντρου.

«Με αυτές τις ρυθμίσεις στο Σύνταγμα η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος.

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης
  • Μέσω λεωφόρου Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

  • Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr