Μελόνι: Θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να βελτιώσω τη χώρα μου

0
53

Χαρακτήρισε απόλυτα θετική τη συνεργασία με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και με την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του ακροδεξιού κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, η οποία οργανώθηκε στη Ρώμη.

«Όταν μετά από εκατό χρόνια θα έχω πεθάνει, θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να βελτιώσω τη χώρα μου, αυτό είναι αρκετό», δήλωσε η χαρακτηριστικά η Μελόνι.

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και με την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι απόλυτα θετική: «Οι σύμμαχοι με βοηθούν πολύ και στο υπουργικό συμβούλιο το κλίμα είναι εξαιρετικό», τόνισε.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «η Ιταλία σταμάτησε να δέχεται παθητικά, κάτι το απαράδεκτο και σήκωσε το κεφάλι ψηλά: το αποτέλεσμα είναι ότι το πρόβλημα πρόκειται να συζητηθεί».

Σε σχέση με τις διαφορές που προέκυψαν με την Γαλλία, θεωρεί ότι «οι σχέσεις δεν είναι τόσο προσωπικές, όσο πολιτικές», διότι «Ιταλία και Γαλλία υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα, με την επίγνωση ότι, στη συνέχεια, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση».

«Από πολιτικής απόψεως θα κάνω όλα όσα χρειάζονται. Το σημείο αναφοράς μου δεν είναι η γενικότερη επιδοκιμασία ή τα γκάλοπ, αλλά η αύξηση του ΑΕΠ, της απασχόλησης, του πλούτου, του αριθμού παιδιών που γεννιούνται» υπογράμμισε, τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Πηγή: Pagenews.gr