ΜέΡΑ25 αποχωρήσεις: Πολιτικοί «τριγμοί» στο κόμμα του Βαρουφάκη – «Μας φόρεσε τη Δανάη Στράτου»

0
56

Με σκληρές εκφράσεις, αλλά και ξεκάθαρες αιχμές τρία στελέχη του ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Τα τρία στελέχη στα μηνύματά τους κατηγορούν την ηγεσία για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «μας φόρεσε τη Δανάη Στράτου», για τη σύζυγο του αρχηγού του κόμματος που μπήκε στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές.

Τα τρία στελέχη που αποχώρησαν είναι ο Περικλής Φλωρόπουλος (πρώην συντονιστής του ΜέΡΑ25 στην Πάτρα), ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος (υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα) και η Ράνια Νταλλή (επίσης, υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2019).

Πιο συγκεκριμένα, ο Περικλής Φλωρόπουλος με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνυπογράφει και ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος, αφήνει σαφείς αιχμές κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ 25, όσο και κατά της συζύγου του, Δανάης Στράτου, ενώ υποστηρίζει ότι «υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος».

Τα δύο στελέχη σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της , κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα. Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια. Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου, μεγαλοστέλεχος του κόμματος, να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κ. Στράτου και αφού την βρήκε, την συνόδευσε ως εκεί (Το σκηνικό έγινε στην συνάντηση υποψήφιων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη. Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ, βλέποντας την βασίλισσα)!».

Η ανάρτηση – καταγγελία των δύο στελεχών

Η υποψήφια βουλευτής με το ΜέΡΑ25, Ράνια Νταλλή σε δική της ανάρτηση στο Facebook εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της, αναφέροντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι «εδώ και καιρό νιώθω ξένο σώμα χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα».

Η ανάρτηση της κ. Νταλλή

«Στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές έδωσα όλη μου την ψυχή ως υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Βοιωτία. Οι πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου με τίμησαν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο και το ένα τέταρτο των συνολικών ψήφων του κόμματος, αν και είχα φύγει από τη Θήβα από τα 18 μου. Νιώθω βαθειά υποχρέωση και τεράστια ευθύνη απέναντι στους ψηφοφόρους μου. Λυπάμαι που η προσπάθεια στο νομό δεν είχε συνέχεια, ελλείψει ηθικής στήριξης και οργάνωσης από το κόμμα.

Σήμερα διεκπεραίωσα ηλεκτρονικά τη διαγραφή μου από το ΜέΡΑ25. Ήδη από την προεκλογική περίοδο, βίωσα μεγάλες απογοητεύσεις από υπονομεύσεις και ανοίκειες συμπεριφορές…Εδώ και πολύ καιρό, νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα.

Διατηρώ τις λίγες αλλά πολύτιμες φιλίες που έκανα στο χώρο. Τιμώ τους φίλους που με ψήφισαν στη Βοιωτία και είμαι πάντα δίπλα τους σε προσωπικό επίπεδο. Κρατώ την εμπειρία των εκλογών. Οφείλω, όμως, στον πολύτιμο εαυτό μου την απομάκρυνση από πρόσωπα και πράγματα που διαταράσσουν την εσωτερική μου γαλήνη.

Εύχομαι ειλικρινά καλή συνέχεια στους πρώην συνοδοιπόρους μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr