ΜέΡΑ25 κορωνοϊός: «Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας»

0
10

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης σε σχέση με τον κορωνοϊό. Το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Ήταν «χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων»: η κυβέρνηση σκόρπισε το χρόνο που είχε στη διάθεσή της και την γενναία προσπάθεια μιας ολόκληρης κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, αμελώντας με ιδεοληπτική επιμονή να ενισχύσει επαρκώς το σύστημα Υγείας ή να πυκνώσει επαρκώς τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ώστε αφ’ ενός να περιοριστεί η έκθεση πολιτών στον κίνδυνο, και αφ’ ετέρου τα νοσοκομεία να μην έχουν μοιραίες ελλείψεις σε ανθρώπους και εξοπλισμό».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Ήταν «χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων»: η κυβέρνηση σκόρπισε το χρόνο που είχε στη διάθεσή της και την γενναία προσπάθεια μιας ολόκληρης κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, αμελώντας με ιδεοληπτική επιμονή να ενισχύσει επαρκώς το σύστημα Υγείας ή να πυκνώσει επαρκώς τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ώστε αφ’ ενός να περιοριστεί η έκθεση πολιτών στον κίνδυνο, και αφ’ ετέρου τα νοσοκομεία να μην έχουν μοιραίες ελλείψεις σε ανθρώπους και εξοπλισμό.

Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να επαφίεται στην καλοσύνη δωρεών και Ιδρυμάτων για τις απαραίτητες ΜΕΘ και κλίνες που χρειάζονται και να στέλνει τα ΜΑΤ να δέρνουν τους γιατρούς που κρούουν τον κώδωνα ενός συστήματος Υγείας που είναι στα όριά του.

Είναι εξοργιστικό να υιοθετούνται σπασμωδικά, ανακόλουθα και γι αυτό αναποτελεσματικά μέτρα που αφήνουν απ’ έξω αυτούς που χρειάζονται περισσότερο φροντίδα: Οι άστεγοι, οι πρόσφυγες, οι ηλικιωμένοι, που η ζωή τους είναι ένα συνεχές αναγκαστικό λοκντάουν, δεν έχουν κανένα όφελος από το κλείσιμο των μπάρ στις 12, ή από τη δυνατότητα τηλε-εργασίας αφού δεν έχουν καν εργασία.

Καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να πάρει τα σωστά μέτρα. Πάρα πολύ απλά δεν της επιτρέπεται άλλη επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr