Μέρκελ: Δεν βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας

0
88

Μέρκελ: Κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, η Καγκελάριος ανέφερε πως τα πράγματα με την μετάλλαξη Δέλτα δυσκολεύουν την κατάσταση.

Σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα μίλησε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Να θυμίσουμε ότι Μέρκελ και Μακρόν είναι υπέρ μιας συντονισμένης και αυστηρότερης προσέγγισης για τα ταξίδια από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Βρετανία, για την από κοινού αντιμετώπιση της παραλλαγής Δέλτα. Την ίδια ώρα ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε πως η παραλλαγή Δέλτα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, ενώ το ECDC εκτίμησε πως η εν λόγω παραλλαγή θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Μέρκελ

«Success Story η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τη νέα αυτή παραλλαγή του νέου κορωνοϊού τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο Ισραήλ, όπου οι εμβολιασμοί είναι πιο μπροστά σε σύγκριση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε «success story» την εφαρμογή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε όμως ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν και για την ανάγκη συντονισμού έναντι των νέων παραλλαγών του ιού και για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τα εμβόλια τα οποία δεν έχουν λάβει την έγκριση του ΕΜΑ. «Ζητήσαμε από την Επιτροπή να προχωρήσει με συντονισμένο τρόπο και να υποβάλει προτάσεις που να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην ενιαία αγορά», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

Αναφορικά με την Τουρκία, είπε ότι η κατάσταση δεν είναι πια τόσο σοβαρή όσο πριν από λίγο καιρό και «πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί έτσι». Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την τελωνειακή ένωση, αλλά και με την πρόταση της Επιτροπής για νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες τόσο στην Τουρκία όσο και στον Λίβανο και την Ιορδανία -μια πρόταση την οποία η Επιτροπή δεν έχει ακόμα υποβάλει με όλες της τις λεπτομέρειες.

«Αν κοιτάξουμε την πραγματικότητα, θα δούμε ότι πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας»

Τέλος, σχετικά με τη Ρωσία, η Μέρκελ είπε ότι έγινε μια «ειλικρινής συζήτηση». Η Γαλλία και η Γερμανία θέλησαν να πάνε πιο πέρα από τα συμπεράσματα που είχε ετοιμάσει το Συμβούλιο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Αν κοιτάξουμε την πραγματικότητα, θα δούμε ότι πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας», δήλωσε η Α. Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αυτό δε σημαίνει επιβράβευση της Μόσχας. Πρόσθεσε ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, στην αρχή της θητείας του, συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και συμφώνησαν σε μία ατζέντα που αντιμετωπίζει τα αμφιλεγόμενα ζητήματα.

«Ακόμα και στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε πάντα διάλογος και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και πιστεύω ότι είναι καλύτερο όλα τα κράτη-μέλη, στο σύνολό τους, να κρατήσουν ανοιχτούς αυτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία και όχι το καθένα ξεχωριστά», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μέρκελ

Μέρκελ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr