Μέρκελ Μακρόν: Μπλόκο σε Βρετανούς τουρίστες

0
106

Μέρκελ Μακρόν: Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Δέλτα, με τους Μέρκελ και Μακρόν να εμφανίζονται υπέρ αυστηρότερων περιορισμών για τουρίστες.

Υπέρ μιας συντονισμένης και αυστηρότερης προσέγγισης για τα ταξίδια από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Βρετανία, για την από κοινού αντιμετώπιση της παραλλαγής Δέλτα, τάσσονται η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια ώρα ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε πως η παραλλαγή Δέλτα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, ενώ το ECDC εκτίμησε πως η εν λόγω παραλλαγή θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη.

Μέρκελ Μακρόν: Οι δηλώσεις των δύο αρχηγών

Κατά την προσέλευσή της στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα πιέσει για την υιοθέτηση μίας περισσότερο συντονισμένης προσέγγισης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την είσοδο τουριστών από περιοχές όπου η παραλλαγή του ιού είναι διαδεδομένη. «Προφανώς ανησυχούμε για την παραλλαγή Δέλτα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μέρκελ Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές ως προς την παραλλαγή η οποία εμφανίσθηκε αρχικά στην Ινδία, η οποία είναι πολύ μεταδοτική και φαίνεται ότι πλήττει τους ανθρώπους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο Μακρόν είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να λάβει αποφάσεις για συντονισμένο άνοιγμα συνόρων σε ανθρώπους από άλλες χώρες.

Οι γαλλογερμανικές προειδοποιήσεις συμπίπτουν με τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που άφησε να εννοηθεί ότι κατευθύνεται προς την λήψη απόφασης για απελευθέρωση των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους εμβολιασμένους.

Μέρκελ Μακρόν

Μέρκελ Μακρόν: Απουσιάζει από τη «λευκή λίστα»

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν συμφωνήσει σε μία «λευκή λίστα» 13 κρατών, στις οποίες περιλαμβάνεται η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για τους κατοίκους των οποίων πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Από την λίστα απουσιάζει η Βρετανία, για την οποία εφαρμόζεται μικτή πολιτική.

Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν οι ταξιδιώτες από την Βρετανία να μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία, που εξαρτώνται από τους βρετανούς τουρίστες, δεν θέλουν την επιβολή καραντίνας. Στην Λισαβόνα, το ήμισυ των νέων κρουσμάτων COVID-19 αφορούν την παραλλαγή Δέλτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr