ΜΕΘ Αττική: Πολύ μεγάλη η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ

0
32

Συνεχίζεται η αφόρητη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) λόγω του κορωνοϊού. Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι η πίεση ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, χθες έγιναν πάνω από 160 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής, όμως, όπως σημειώνει, οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ θετικών περιστατικών νέων ανθρώπων ήταν πολλαπλάσιες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Αττικό άνοιξαν μία νέα κλινική 31 κλινών και γέμισε σε μία εφημερία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, συνεχώς ανοίγουν νέες ΜΕΘ κορωνοϊού, χωρίς σχέδιο και χωρίς προετοιμασία, ενώ γενικές ΜΕΘ μετατρέπονται με τη μεταφορά των διασωληνωμένων γενικών περιστατικών σε άλλες ΜΕΘ (Αγία Όλγα, Ερυθρός Σταυρός).

Λειτουργούν τελευταία στιγμή χωρίς σχέδιο με προσωπικό που μετακινείται από άλλα τμήματα ή νοσοκομεία, υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Κλείνουν τμήματα να εξοικονομήσουν προσωπικό για να καλύψουν ΜΕΘ και κλινικές κορωνοϊού και για να εξασφαλίσουν χώρους νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό».

Οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική είναι 42 από τις 284 στο σύνολο. Κατειλημμένες είναι οι 242. Οι κενές κλίνες μπαίνουν σε λειτουργία από σήμερα.

Αναλυτικά η κατάσταση στις ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

Νοσοκομείο Σωτηρία: Νοσηλεύονται 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 45 ασθενείς στις 45 κλίνες. Πρόσθεσαν μία κλίνη στο βρογχοσκοπικό.

Νοσοκομείο ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 16 ασθενείς στις 28 κλίνες.

Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

Νοσοκομείο Ελπίς: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 16 κλίνες.

Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Νοσοκομείο Αττικό: Νοσηλεύονται 32 ασθενείς στις 33 κλίνες.

Νοσοκομείο Θριάσιο: Νοσηλεύονται 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.

Ερυθρός Σταυρός: Ξεκινάει το βράδυ με 14 κλίνες και περιμένουν ήδη περιστατικά.

Νοσοκομείο Αγία Όλγα: Νοσηλεύεται ένας ασθενείς στις 9 κλίνες.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν και τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1.790, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201(ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοιείναι 371(71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Ηλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι79 έτη(εύρος 15 έως 103 έτη).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr