Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο: Θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ

0
65

Aύριο Τετάρτη αναμένεται να παρουσιαστούν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Aύριο Τετάρτη αναμένεται να παρουσιαστούν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, υπό τον συντονισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Στην εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επισήμανε ότι «θα υπάρξει ένταση των προσπαθειών, ώστε όλοι να συμβάλουν, για να μπορέσουμε πρώτα από όλα να οριοθετήσουμε και να ορίσουμε υπεύθυνους και μετά να κάνουμε εξοικονομήσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να προσθέσει ότι αν από κάποιο στάδιο και μετά δεν υπάρξουν απτά αποτυελέσματα μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης από το Δημόσιο, τότε θα εφαρμοστούν αντικίνητρα, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας είπε στην ΕΡΤ-3 ότι τα μέτρα στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων κόντρα στην ενεργειακή κρίση θα υπερβούν σημαντικά τα 10 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 8,5 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις μέχρι το τέλος του 2022 ξεπερνούν σημαντικά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αποτελούν το μεγαλύτερο σχετικό πακέτο (στην ΕΕ), σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν και οίκων αξιολόγησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr