Μέτρα στη διασκέδαση: Σενάρια αλλαγών στην εστίαση

0
43

Μέτρα στη διασκέδαση: Διασκέδαση δύο ταχυτήτων δημιουργείται μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για προνόμια στους εμβολιασμένους.

Υπό την σκιά της ανακοίνωσης του Freedom Pass, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδης ανακοίνωσαν τα προνόμια των εμβολιασμένων για την εστίαση και την διασκέδαση.

Σε ότι αφορά τα προνόμια των εμβολιασμένων, από τις 15 Ιουλίου οι χώροι χωρίζονται έτσι σε αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι κλειστοί όπως κινηματογράφοι, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, αλλά και οι ανοικτοί όπως γήπεδα.

Νέος προβληματισμός για τα μέτρα

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του MEGA, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει άμεσα την αλλαγή στα τετραγωνικά των καταστημάτων εστίασης και την αναλογία των ατόμων, ώστε να μπορούν να δεχθούν περισσότερους πελάτες.

Προβληματισμός επικρατεί για τα καταστήματα που έχουν τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα επιχειρηθεί να διευθετηθεί μέσω των νέων κυβερνητικών διευκρινίσεων.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος εισόδου

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι στην περίπτωση που οι επιχειρηματίες μετανιώσουν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής χρήσης (από πλήρως εμβολιασμένους σε μεικτής χρήσης ή το αντίστροφο): «Θα μπορούν μία ή δύο φορές να κάνουν αλλαγή της χρήσης ανάλογα με το πελατολόγιό τους και τη συγκυρία».

Σχετικά με το πώς θα γίνεται ο έλεγχος των απαραίτητων εγγράφων για την είσοδο στα καταστήματα, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε: «Θα υπάρχει μία ηλεκτρονική εφαρμογή που θα μπορούν να κατεβάσουν από το gov. gr και βάσει αυτής της εφαρμογής θα μπορούν να αποδεικνύουν την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του αρνητικού τεστ».

Όπως πρόσθεσ,ε η επιλογή της χρήσης του καταστήματος ως «μόνο για εμβολιασμένους» μπορεί να γίνει συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να λειτουργούν με εμβολιασμένους. Η επιχείρηση που θα επιλέξει να δουλέψει μόνο με εμβολιασμένους θα μπορεί να αξιοποιήσει ποσοστό του χώρου που προσεγγίζει το 100% και για την ακρίβεια θα ανέρχεται στο 85%.

Σχετικά με το προσωπικό των καταστημάτων

Για το αν το φθινόπωρο οι επιχειρήσεις αυτές ελπίζουν ότι θα μείνουν ανοιχτές ακόμη κι αν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας, ο υφυπουργός διευκρίνισε: «Έχουμε πει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν καθολικά lockdown όπως τα είδαμε στο παρελθόν… Μόνο το 0,3% των εμβολιασμένων έχει νοσήσει κι έχει νοσήσει ελαφρά. Το εμβόλιο είναι το διαβατήριο της επιστροφής μας στην κανονικότητα».

Ερωτηθείς αν το προσωπικό των καταστημάτων μόνο για εμβολιασμένους θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένο, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, από εκεί και πέρα ο εργοδότης μπορεί να επιλέξει να έχει μόνο εμβολιασμένο προσωπικό και να το λέει στην ένδειξη στην πόρτα. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να παρέμβουμε άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr