Μέτρα στήριξης: Τι ισχύει για τα καύσιμα και την κίνηση των οχημάτων

0
36

Μέτρα στήριξης: Τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ευάλωτους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν και τα καύσιμα.

Τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ευάλωτους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν και τα καύσιμα. Τα μέτρα ύψους 1,1 δισ. τα οποία θα αφορούν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο και θα στοχεύουν και την ενεργειακή κρίση με την μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα και κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

«Διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Ανάπτυξη ηλεκτρικών διασυνδέσεων με κράτη όπως η Αίγυπτος. Μετατροπή της πατρίδας μας σε πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και αντικατάστασης των παλαιών συσκευών. Και, ασφαλώς, αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν σύντομα και νέες ανακοινώσεις», ανέφερε τέλος ο πρωθυπουργός.

Ποιες κατηγορίες αφορά

  • Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους
  • Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα
  • Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.
  • Συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr