Μεξικό κορωνοϊός: 132 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 2075 νέα κρούσματα

0
49

Μεξικό κορωνοϊός: Παρά το γεγονός ότι οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν 2.075 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, η χώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζει απολύτως απαραίτητες. Οι αρχές κατέγραψαν άλλους 132 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 5.177 νεκρούς επί συνόλου 49.219 κρουσμάτων μόλυνσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Μεξικού ανακοίνωσε το σχέδιό της για την επανέναρξη κατά στάδια από 1ης Ιουνίου της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία έχει ανασταλεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως εξαιρεθούν από το lockdown πριν από την 1η Ιουνίου, εάν εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να σταθεροποιείται την τελευταία εβδομάδα στην πόλη του Μεξικού και τη μητροπολιτική περιοχή της, που θεωρείται εστία του κορωνοϊού.

Στελέχη του μεξικανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι ως και εννεαπλάσιος από αυτόν που αποτυπώνουν τα επίσημα δεδομένα, διότι πολλοί άνθρωποι που έχουν προσβληθεί δεν πάνε σε γιατρούς, δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, ή δεν διαγνώστηκαν.

Στο Μεξικό καταγράφεται λίγο υψηλότερη θνητότητα της COVID-19 από τον μέσο όρο στις άλλες χώρες του κόσμου, εξαιτίας του γεγονότος ότι ασυνήθιστα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει σοβαρές υποκείμενες παθήσεις όπως διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση αλλά και παχυσαρκία, σύμφωνα με ειδικούς.

Πηγή: Pagenews.gr