Μιχαηλίδου κορωνοϊός: «Η μάσκα για τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα είναι προαιρετική»

0
37

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική επιτροπή, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, είπε μιλώντας στο korinthostv.

Συγκεκριμένα προβλέπεται, όπως δήλωσε:

  •  Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών να είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική να είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

«Λάβαμε αυτή την απόφαση, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων όλα τα δεδομένα και έχοντας μεριμνήσει για όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για το επαγγελματικό και καθημερινό πρόγραμμα των οικογενειών, ότι χάρη στα μέτρα που παίρνουμε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά ως προς το ωράριο και μάλιστα από την 1η Σεπτεμβρίου», προσέθεσε η κ.Μιχαηλίδου.

Ανάγκη τήρησης των μέτρων προφύλαξης στις κλειστές δομές

Τα γηροκομεία «Οίκος Αγίας Ελένης» και «Το έργον του Αποστόλου Παύλου» στην Κόρινθο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την Covid -19. Στην επίσκεψή της η υφυπουργός συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Κορίνθου Αναστάσιο Γκιολή.

Η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε την ανάγκη αυστηρής και απαρέγκλιτης τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ από το προσωπικό των δομών και τόνισε:

«Στεκόμαστε δίπλα στο προσωπικό και τους υπευθύνους κάθε δομής φροντίδας ευάλωτου πληθυσμού. Σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ έχουμε προβλέψει και έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων ειδικά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Αυτό που απαιτείται πλέον από όλους, είναι η συνεπής και υπεύθυνη τήρηση όσων προβλέπονται. Από την πλευρά μας, ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είμαστε έτοιμοι να αυστηροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τους κανόνες και τα μέτρα εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο».

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών της, η κ. Μιχαηλίδου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κορίνθου Βασίλειο Νανόπουλο στο Δημαρχείο της πόλης όπου συζήτησαν θέματα συνεργασίας του Δήμου με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr