Μιχαηλίδου: Υπερδιπλασιάστηκαν οι εμβολιασμοί στις προνοιακές δομές

0
114

Μιχαηλίδου: Συζητείται τρίτη δόση για ηλικιωμένους σε προνοιακές δομές.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές, είπε ότι από τη στιγμή που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το μέτρο της υποχρεωτικότητας, το ποσοστό των εργαζομένων που είναι πλέον εμβολιασμένοι, υπερδιπλασιάστηκε.

Η υφυπουργός είχε ήδη από τις 16 του μηνός (ημέρα που έληγε η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων εργάζονταν σε δομές) προαναγγείλει ελέγχους για εργαζόμενους που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Μιχαηλίδου: Τα ποσοστά εμβολιασμών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις δημόσιες δομές το ποσοστά του εμβολιασμένου προσωπικού, από το 42% έφτασαν στο 91%, ενώ και στις ιδιωτικές δομές το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 85%.

Μιχαηλίδου

Η κυρία Μιχαηλίδου, είπε ακόμη, ότι με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν χρονικά, συζητείται με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου άμεσα. Σε ότι αφορά το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις δομές ο αριθμός των ανεμβολίαστων έχει πέσει πλέον κάτω από τις 2.000.

Μιχαηλίδου: Έχει απλοποιηθεί και συντομευθεί η διαδικασία υιοθέτισης

Στη συνέχεια η κυρία Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου της, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση. Μέχρι σήμερα δινόταν η δυνατότητα σε καταδικασθέντες για αδικήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως για παράδειγμα η παιδεραστία, να προσλαμβάνονται σε δομές ανηλίκων και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη με την οποία αυτό θα απαγορεύεται.

Ερωτηθείς για τις υιοθεσίες, είπε ότι όντως η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα, αλλά πλέον έχει απλοποιηθεί και συντομευθεί, αφού γίνεται ηλεκτρονικά. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν μικρά παιδιά για υιοθεσία σε αυτές τις δομές. Ενδεικτικά είπε ότι στις 82 δομές δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί κάτω των 6 ετών για υιοθεσία. Συμπλήρωσε δε ότι από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση μέχρι να τη στιγμή που θα συνδεθεί με κάποιο παιδί θα περάσουν περίπου 9 μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr