Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κορωνοϊός: «Θα είμαστε αμείλικτοι με τη τήρηση των μέτρων»

0
61

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κορωνοϊός: «Οι αστυνομικοί με κίνδυνο της υγείας τους θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το Νόμο. Δεν μπήκαν για να εισπρακτικούς λόγους τα πρόστιμα, θα πάνε στο ΕΣΥ. Αυτό το σύστημα θα ακολουθήσει τη λογική των προστίμων της Τροχαίας, άρα όλα τα πρόστιμα θα εισπραχθούν» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Star ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Τα μέτρα δεν είναι για μία ημέρα. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε αμείλικτοι» πρόσθεσε.

«Με πολύ σεβασμό στα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας φαίνεται ότι όσο συνεχίζουν να λαμβάνονται μέτρα και εφόσον ακολουθούνται οι αποφάσεις και μένουν οι Έλληνες στο σπίτι, φαίνεται η καμπύλη αυτή να εξελίσσεται ομαλά». Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι μετά την απαγόρευση, μειώθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους κατά 50%, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοφανή σε μέγεθος τα μέτρα σε σχέση με την οικονομία της χώρας και σε μεγάλο σε εύρος, σε ό,τι αφορούν».

«Μας έτυχε ένα κακό. Το κακό μπορούμε να το επανορθώσουμε γρήγορα ενωμένοι… Σήμερα δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση, η Ελλάδα έχει πλέον πλεόνασμα και έχει κτισθεί ένα κεφάλαιο εμπιστοσύνης, στην προσπάθεια που κάνουν ο πρωθυπουργός και η χώρα» τόνισε.

Πηγή: Pagenews.gr