Μιχάλης Τσουκιάς πέθανε: «Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της Trekking Hellas από κορωνοϊό

0
59

Μιχάλης Τσουκιάς πέθανε: Αν και  μόλις 65 χρονών και διατηρώντας μια εξαιρετική φυσική κατάσταση, ο Μιχάλης Τσουκιάς απεβίωσε στο νοσοκομείο Σωτηρία, τον νέο κορωνοϊό. Ειδικότερα σύμφωνα με το gazzeta.gr o Μιχάλης Τσουκιάς ήταν o άνθρωπος που έδωσε σημαντική ώθηση στον ελληνικό αλπινισμό, την ορειβασία και τις δραστηριότητες βουνού.

Το «αντίο» της Trekking Hellas

“Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια της Trekking Hellas, αποχαιρετάμε το Μιχάλη Τσουκιά. Για όλους εμάς, υπήρξε πρότυπο επιχειρηματία, οραματιστή αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπου. Το πείσμα, η αστείρευτη θέλησή του και ενέργεια, παράλληλα με την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του σε όλους μας θα είναι η πυξίδα μας για το μέλλον. Στα δύσκολα μας δίδαξε να είμαστε ψύχραιμοι και δυνατοί και όταν ζοριζόμασταν μας έλεγε “κάντε κουπί”; έτσι και τώρα η μεγάλη οικογένεια που δημιούργησε υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το απαράμιλλο έργο που άφησε σε εμάς, στο χώρο του τουρισμού υπαιθρίων δραστηριοτήτων και σε όλη την Ελλάδα”.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Από πολύ νωρίς ωστόσο ασχολήθηκε με τη μεγάλη του αγάπη, την ορειβασία. Παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Πρωτοβάθμιων Εκπαιδευτών του Γαλλικού Ορειβατικού Συνδέσμου (CAF) το 1972, σε ηλικία 17 ετών. Υπήρξε Πρόεδρος του ΕΟΣ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας (ΕΟΟΣ).

Ήταν αρχηγός στην πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια το 1985 και για τη συμμετοχή του αυτή τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ήθους από τον ΠΣΑΠ.

Έκτοτε είχε συμμετάσχει σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, τις Άνδεις και την Ανταρκτική. To 1986, μαζί με τον Χρήστο Λάμπρη, δημιουργούν την Trekking Hellas, την εταιρεία που έγινε συνώνυμο των υπαίθριων δραστηριοτήτων και του εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας. Στο χώρο του αυτοκινήτου ο Μιχάλης Τσουκιάς και η Trekking εισέρχονται με την επιτυχή διοργάνωση, από το 1990 έως και το 2000, της επιλογής του ελληνικού πληρώματος για τη διεθνή περιπέτεια οδήγησης και επιβίωσης Camel Trophy.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Μιχάλη Τσουκιά, μιλούν για έναν άνθρωπο με επαγγελματισμό αλλά και ήθος, που έδωσε μια σημαντική ώθηση στο θεματικό και επιχειρηματικό τουρισμό στη χώρα μας.

Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του Μιχάλη Τσουκιά και της Trekking κεφαλαιοποιήθηκε και σε μεγάλες δημοσιογραφικές εκδηλώσεις παρουσίασης νέων μοντέλων, ελληνικές και διεθνείς, στη χώρα μας. Σημαντικότερες από αυτές ήταν η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση Hyundai Santa Fe στην Κρήτη το 2002, καθώς και η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση νέου Nissan X-Trail σε 500 δημοσιογράφους το 2007.

Πηγή: Pagenews.gr