Μίκης Θεοδωράκης: «Ανεπίτρεπτα προσβλητικός ο Ερντογάν» – «Σαν να θέλει θερμό επεισόδιο»

0
151

Ο Μίκης Θεοδωράκης προχώρησε σε τοποθέτηση όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. Ανάμεσα σε άλλα, ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης, σημειώνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ανεπίτρεπτα προσβλητικός και φαίνεται σαν να επιδιώκει να γίνει «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Σε σχέση με παλιότερες τοποθετήσεις του, λέει, ότι τώρα δεν ισχύουν λόγω των έκτακτων συνθηκών.

«Πληροφορήθηκα από κάποιους φίλους ότι κάποιοι αναρτούν στο διαδίκτυο παλαιότερα άρθρα μου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Είναι αυτονόητο, ότι οι τότε συνθήκες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις σημερινές» υπογραμμίζει ο συνθέτης.

Προσθέτει ακόμα: «Σήμερα που οι τουρκικές φρεγάτες αρμενίζουν στο Αιγαίο σε ελληνικά ύδατα, την επομένη μιας πραγματικής επίθεσης που δεχθήκαμε στον Έβρο από την Τουρκία του κ. Ερντογάν, ο οποίος -ανεπίτρεπτα προσβλητικός- συμπεριφέρεται σαν να επιδιώκει με κάθε τρόπο θερμό επεισόδιο (για να μην αναφερθώ στα φοβερά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό από την εγκληματική μεταχείριση των προσφύγων που μεταφέρθηκαν κατά εκατοντάδες στα νησιά μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες από Τούρκους διακινητές με την πλήρη κάλυψη και βοήθεια του σημερινού τουρκικού κράτους), εννοείται ότι δεν μπορεί να με αντιπροσωπεύουν οι τότε απόψεις μου».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Βεβαίως είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών μας όπως και όλων των λαών της γης αλλά πάντα με τον όρο της αμοιβαιότητας, της αλληλοκατανόησης και του αμοιβαίου σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας του κάθε κράτους, των διεθνών συνθηκών που έχουν υπογραφεί και του Διεθνούς Δικαίου γενικότερα».

«Σήμερα ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει μια άκρως επιθετική και απειλητική πολιτική από την Τουρκία του Ερντογάν και εγώ ως Έλληνας δεν είναι δυνατόν να μην είμαι στρατευμένος στην υπεράσπιση των Δικαίων μας» επισημαίνει.

Να θυμίσουμε πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε τοποθετηθεί δημόσια, πριν από λίγους μήνες, και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Έβρο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, η σκέψη μου βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας που υπερασπίζουν τα σύνορα της πατρίδας και στους γενναίους άντρες και γυναίκες του Έβρου…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr