Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η μόνη διαφορά με την Τουρκία

0
43

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Πολλές φορές στο παρελθόν, ο υπουργός είχε μιλήσει σχετικά με την σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξει η Άγκυρα. Ακόμη, έχει πει πως η ΕΕ έχει στείλει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία σχετικά με τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη νέα περίοδο διαβουλεύσεων που ξεκινάει για τη Λιβύη, μετά και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού. Ακόμη, προσθέτει πως σε αυτό το ταξίδι τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ακύρωσης του παράνομου μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: » Δεν νομίζω ότι εδώ τελειώνει η ιστορία, εδώ ξεκινάει»

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, όπου έθεσε το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου, έγινε αντιληπτό ότι και τα ελληνικά συμφέροντα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη χάραξη των θαλασσίων ζωνών και ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη Λιβύη, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η χώρα επιζητεί τη διπλωματική, πολιτική και οικονομική της ανασυγκρότηση.

«Το μήνυμα εστάλη στον παραλήπτη του, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν νομίζω ότι εδώ τελειώνει η ιστορία, εδώ ξεκινάει», σχολίασε, με αφορμή τις δηλώσεις του Λίβυου πρωθυπουργού στην Άγκυρα. Περαιτέρω, σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά θέματα που άπτονται της κυριαρχίας της και ότι η μόνη διαφορά αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Στην Τουρκία υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν την βελτίωση»

Ενώ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε, η Ελλάδα είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό τους, καθώς η εξομάλυνση της σχέσης Τουρκίας- Ευρώπης περνάει μέσα από το διάλογο με την Ελλάδα και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών, που δυναμιτίζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για την πρόσφατη στοχοποίησή του από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε ότι στην Τουρκία υπάρχουν και δυνάμεις, που δεν θέλουν την εμπέδωση του καλού κλίματος και τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε σε αυτό».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr