Μήνυμα φιλίας Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε εχθροί

0
49

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη Λέρο έστειλε μήνυμα φιλίας προς την Τουρκία τονίζοντας πως «δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε εχθροί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται μία σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα έχει ασφαλή πλειοψηφία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση. Πρέπει η ΝΔ να έχει μία ασφαλή πλειοψηφία στη Βουλή και θα την έχει. Θα την είχε ήδη εάν δεν ίσχυε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Θα είχαμε ήδη σήμερα μία σταθερή κυβέρνηση. Δεν πειράζει θα την έχουμε μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Από τα Δωδεκάνησα και τη Λέρο θέλω να ξαναστείλω ένα μήνυμα φιλίας στην Τουρκία. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε εχθροί να υπάρχει συνεχώς κλίμα έντασης. Για να επιλύσουμε όμως το ένα και μοναδικό θέμα που έχουμε, την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο με σχέση φιλίας και με βάση το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: Pagenews.gr