Μηταράκης επίθεση: Νεαροί έγραψαν συνθήματα έξω από το γραφείο του υπουργού

0
59

Άγνωστοι παραμένουν οι νεαροί που έγραψαν συνθήματα έξω από το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Τετάρτης. Η ομάδα νεαρών, δεν εισέβαλε στο εσωτερικό του γραφείου, έγραψε σύνθημα στον τοίχο στο διάδρομο και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνθημα σχετιζόταν με το προσφυγικό και τα κέντρα κλειστού τύπου.

Τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός ανακοίνωσε ότι κλείνει η δημοτική δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ

Κλείνει η δημοτική δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Όπως δήλωσε χθες, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ο κ. Μηταράκης λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη έχοντας «ολοκληρώσει το έργο της αντιμετώπισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας», η «δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ θα κλείσει».

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις αναμένεται αν γίνουν τις επόμενες ημέρες με επιστολή του υπουργού στο Δήμο Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι η δομή λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε οικόπεδο όπου είχε δημιουργηθεί από το Δήμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Σήμερα φιλοξενεί 970 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι μέλη οικογενειών και ευάλωτων κατηγοριών. «Η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο stonisi.gr. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι «η Μόρια πλέον είναι ένα κακό παρελθόν. Σύντομα θα αποφασιστεί και το μέλλον του κυρίως χώρου, του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Από το Δήμο Μυτιλήνης, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής περιμένουμε δυο πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Την μελέτη ανασύστασης του καμένου και κατεστραμμένου ελαιώνα γύρω από τον κυρίως καταυλισμό της Μόριας. Και την εισήγηση του σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των ελαιώνων αυτών τόσο για τη χρήση τους ως καταυλισμός όσο και για τη ζημιά που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους από την πυρκαγιά. Το ίδιο μέσω του Δήμου Μυτιλήνης θα γίνει και για τις αποζημιώσεις των επιχειρηματιών που δεν λειτούργησαν κατά μήκος του κατειλημμένο δρόμου τις τελευταίες 10 μέρες», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr