Μηταράκης για δομή μεταναστών στις Θερμοπύλες: Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εκφράζει τώρα αντιρρήσεις

0
27

Από το υπ. Μετανάστευσης δεν κρύβουν την οργή τους για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας Φάνη Σπανού και το δήμαρχου Λαμιέων Ευθ. Καραΐσκου, οι έσπευσαν να μιλήσουν για αιφνιδιασμό τους από το υπ. Μετανάστευσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπ. Μετανάστευσης, ο ίδιος ο δήμαρχος Λαμίας είχε προτείνει σε συνάντησή του με τον κ. Μηταράκη τον Φεβρουάριο του 2020 να επεκταθεί η υπάρχουσα δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες αντί να δημιουργηθεί νέα δομή στη θέση «Μαυρομαντήλα». Μια πρόταση που έκανε δεκτή ο κ. Μηταράκης και που πήρε ΦΕΚ τον περασμένο Μάιο.

Πηγές του υπ. Μεταναστευσης και Ασύλου ανέφεραν:

Με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, και του δημάρχου Λαμιέων, Ευθύμιου Καραΐσκου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζει ότι αναφορικά με την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, το υπουργείο ενήργησε ύστερα από πρόταση του δημάρχου Λαμιέων, ο οποίος σε συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, στις 10 Φεβρουαρίου, πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα.

Την πρόταση του κ. Καραΐσκου αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το οποίον, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν συστηματική επικοινωνία. Το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων, στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του διατήρησαν συστηματική επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο, χωρίς να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εκφράζουν σήμερα δημοσίως. Ίσως επηρεάστηκαν από την πρόσφατη επικαιρότητα. Σημειώνεται ακόμα ότι σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρότεινε άμεση συνάντηση ώστε να καθοριστεί κάθε σχετική λεπτομέρεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr