Μητροπολίτης Μάνης: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό

0
138

Μητροπολίτης Μάνης: Η κατάσταση του Μητροπολίτη Μάνης είναι ιδιαίτερα σοβαρή λόγω του κορωνοϊού.

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στον «Ευαγγελισμό» βρίσκεται ο Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομος. Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr η κατάσταση του Μητροπολίτη Μάνης είναι ιδιαίτερα σοβαρή λόγω του κορωνοϊού, για αυτό και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου όπου και νοσηλεύεται, προχώρησαν στη διασωλήνωσή του. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Μάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Μητροπολίτης Μάνης: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο κατά κόσμον Χρήστος Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα (Αγία Παρασκευή Αττικής) στις 10 Φεβρουαρίου 1950. Φοίτησε στη Νομική Σχολή και ακολούθως στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι Διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Προ της χειροτονίας του ως κληρικού της Ορθοδόξου Εκκλησίας τής Ελλάδος υπήρξε επί σειρά ετών δικαστής.

Επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνος της Χριστιανικής Φοιτητικής Ενώσεως υπό την καθοδήγηση της Αδελφότητος Θεολόγων “Η ΖΩΗ”. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 20 Φεβρουαρίου 2000 και Πρεσβύτερος στις 28 Μαΐου 2000 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη υπηρέτησε ως Τακτικός Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών γενικότερα.

Μητροπολίτης Μάνης

Παράλληλα από την εις Πρεβύτερον χειροτονία του έως της εκλογής του, ήταν Ιερατικός Υπεύθυνος των Αρσακείων Σχολείων του Ψυχικού. Διηύθυνε το περιοδικό “Τόλμη” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπήρξε παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της “Πειραϊκής Εκκλησίας”. Διετέλεσε ειδικός Γραμματεύς του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου “Ανάπλασις”, μέλος της “Εταιρείας των Φίλων του Λαού”, της Χριστιανικής Ενώσεως Επιστημόνων και του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”.

Από τις 21 Μαΐου 2010, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’ ανέλαβε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέση την οποία διατήρησε έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη Μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β´, συλλειτουργούντων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενθρονίστηκε στην πόλη του Γυθείου στις 28 Μαρτίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, μεγάλου αριθμού Μητροπολιτών και Επισκόπων, Τοπικών Αρχών, κλήρου και λαού. Έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό βιβλίων και μελετών, ενώ έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό Συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr