Μητροπολίτης Θεόκλητος: Θετικός στον κορωνοϊό – Ήταν στη θεία λειτουργία του Αγίου Δημητρίου

0
51

Από τον κορωνοϊό έχει προσβληθεί ο Μητροπολίτης Ιερισσού Χαλκιδικής Θεόκλητος. Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης ήταν ένας από τους ιερείς που χοροστάτησαν στη θεία λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για την οποία υπήρξαν καταγγελίες για συνωστισμό, απουσία μασκών και μετάληψη ακόμα και παιδιών. Η ενημέρωση για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο έγινε από την ίδια τη μητρόπολη, η οποία με ανακοίνωσή της ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του κ. Θεόκλητου.

Η ανακοίνωση (σ.σ. με τον τονισμό που χρησιμοποιήθηκε)

«Ἡ Ἱερά Μητρόπολις ἀνακοινώνει ὅτι ἀπό χθές, Παρασκευή 30η Ὀκτωβρίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ἰώσεως. Ὑπεβλήθη, λοιπόν, στό τέστ τοῦ COVID – 19 καί εὑρέθη θετικός.

Κατόπιν τούτου ὁ Σεβασμιώτατος παραμένει σέ καραντίνα καθώς οἱ ἰατροί του τόν συνεβούλευσαν καί φυσικά τά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, καθώς ὁ Ε.Ο.Δ.Υ. ὁρίζει γιά τόν Κορωναϊό, θά παραμείνουν κλειστά ἐπί δεκατετραήμερο, πρός ἀποφυγή διασπορᾶς τοῦ ἰοῦ. Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι το «παρών» στη συγκεκριμένη δοξολογία ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η είδηση, προφανώς, έχει σημάνει συναγερμό στους κόλπους της Εκκλησίας, καθώς στη συγκεκριμένη θεία λειτουργία μετείχαν -εκτός από τον κ. Θεόκλητο- αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες με αποτέλεσμα να είναι εαυάλωτοι στον ιό.

Θυμίζουμε ότι την ώρα της θείας λειτουργίας έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι περίμεναν, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου ή να κοινωνήσουν.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι εδώ και μέρες η Θεσσαλονίκη είναι στο «κόκκινο», έχει μπει σε μίνι lockdown και χθες ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και την Αττική σε κρούσματα κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr