Μητσοτάκης Αναστασιάδης: Επικοινωνία για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές ενέργειες

0
35

Νέα επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες της Τουρκίας. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, τα διαβήματα και οι επαφές που γίνονται από Κύπρο και Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκατ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι» ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τους δύο ηγέτες.

Τον ενημέρωσε για τις επικοινωνίες με Μακρόν και Πούτιν

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την επίσκεψη του στο Παρίσι και τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και για τη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ΑΠΕ αναφέρει ακόμα ότι κατόπιν των απόψεων που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες, την ταύτιση των θέσεων, αλλά την ομοψυχία των δύο χωρών, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του ιδίου και του ελληνικού λαού για τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκατ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, ενώ παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων  ευρώ, όπως η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων με εξ αποστάσεως φοίτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα αντιμετωπίζοντας με θετική προσέγγιση το αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ. Κούσιος, συμφωνήθηκε όπως οι δύο ηγέτες συνεχίσουν τη στενή επαφή και συνεργασία για τον συντονισμό των ενεργειών τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr