Μητσοτάκης από Λειψούς: Η πατρίδα μας έχει σύνορα σε θάλασσα, αέρα, στεριά και φυλάσσονται

0
53

Μετά τη Λέρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, επισκέφθηκε τους Λειψούς.

Μετά τη Λέρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, επισκέφθηκε τους Λειψούς.

Στον χαιρετισμό του στους κατοίκους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ πιο ισχυρή, με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ό,τι το 2019.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Η πατρίδα μας έχει σύνορα και στη θάλασσα και στον αέρα και στη στεριά, και τα σύνορα αυτά πρέπει να φυλάσσονται. Μειώσαμε στο ελάχιστο τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές με πολύ σημαντικό αποτύπωμα σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά τον τουρκικό αναθεωρητισμό».

«Στηρίξαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οικοδομήσαμε πανίσχυρες συμμαχίες. Και ναι, σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ πιο ισχυρή, με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση απ’ ό,τι το 2019», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν ώστε να τον υποδεχθούν στους Λειψούς.

Παράλληλα, ανέφερε: «Θα κόψουμε τον γόρδιο δεσμό της στελέχωσης νησιών με γιατρούς. Η οικονομική ανάπτυξη των μικρών νησιών έρχεται πάνω απ’ όλα μέσα από την τόνωση της οικονομικής τους δραστηριότητας. Και, βέβαια, μέσα από μια σειρά από βασικές υποδομές».

«Πρώτα και πάνω απ’ όλα θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς»

«Η νησιωτικότητα είναι μια μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας. Μας υποχρεώνει όμως κι εμάς να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δικές σας απαιτήσεις και στις δικές σας προσδοκίες. Πρώτα και πάνω απ’ όλα θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς. Η ασφάλεια έχει πολλές διαφορετικές διαστάσεις. Θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς, γιατί εσείς εδώ φυλάτε τα ανατολικά σύνορα της πατρίδας μας, τα οποία ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: Pagenews.gr