Μητσοτάκης Χίσλοπ: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την διάσημη συγγραφέα στο Μαξίμου

0
28

Τη διάσημη, πολιτογραφημένη Ελληνίδα, συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η διάσημη συγγραφέας έχει διακριθεί για μυθιστορήματα τα οποία αντλούν τη θεματολογία τους από τη νεότερη ελληνική ιστορία και έχει πολιτογραφηθεί τιμητικά Ελληνίδα.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω και για όλη την στήριξη την οποία παρείχες στην Ελλάδα, μέσα από τα γραπτά σου, μέσα από τα λόγια σου, μέσα από την κινητοποίηση ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να στηρίξουν τα ελληνικά δίκαια, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, αλλά πάνω απ όλα για την αγνή σου αγάπη για την Ελλάδα, η οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται σε ό,τι κάνεις και σε ό,τι γράφεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η διεθνούς φήμης συγγραφέας, η οποία πληροφορήθηκε πρόσφατα μέσω τηλεφώνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την είδηση για την απόκτηση -τιμής ένεκεν- της ελληνικής ιθαγένειας, δώρισε στον πρωθυπουργό έναν αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Όσοι Αγαπιούνται» και συμφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν Ελληνίδα.

Η κ. Χίσλοπ τόνισε ότι η ίδια αγαπά πάντα την Ελλάδα. «Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα», είπε. «Για εμάς, η διαδικασία της τιμητικής σου πολιτογράφησης είναι ακριβώς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες στην καρδιά. Και σίγουρα εσύ το αποδεικνύεις και με το παραπάνω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα έργα της Βικτόρια Χίσλοπ

  • Sink or swim: The Self-help book for Men Who Never Read Them (2002)
  • The Island (2005): Ελληνική μετάφραση: Το Νησί (εκδόσεις «Διόπτρα»)
  • The Return (2008): Ελληνική μετάφραση: Ο Γυρισμός (εκδόσεις «Διόπτρα»)
  • The Thread (2011): Ελληνική μετάφραση: Το Νήμα (εκδόσεις «Διόπτρα»)
  • The Last Dance (2013): Ελληνική μετάφραση: Ο Τελευταίος Χορός (εκδόσεις «Διόπτρα»)
  • The Sunrise (2014): Ελληνική μετάφραση: Η Ανατολή (εκδόσεις «Διόπτρα»)
  • Cartes Postales from Greece (2016): Ελληνική μετάφραση: Οι Καρτ Ποστάλ (εκδόσεις «Διόπτρα»)

Τον Αύγουστο του 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο που δώρισε σήμερα στον πρωθυπουργό, το βιβλίο με τίτλο «Όσοι Αγαπιούνται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr