Μητσοτάκης: Έδωσε αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών σε Καραγιάννη και Παπαδόπουλο

0
38

Στους υφυπουργούς Γιώργο Καραγιάννη και Μιχάλη Παπαδόπουλο ανατίθενται αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Στους υφυπουργούς Γιώργο Καραγιάννη και Μιχάλη Παπαδόπουλο ανατίθενται αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αρμοδιότητες καταλαμβάνουν αυτοτελώς την έκδοση διοικητικών πράξεων, καθώς και παράλληλη με τον Υπουργό, νομοθετική πρωτοβουλία και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ο κ. Γεραπετρίτης διατηρεί την αρμοδιότητα για τη διερεύνηση των αιτιών του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ήδη, σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσε τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που θα αναλάβει την έρευνα. 

Επιτροπή θα αναλάβει τη διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Η επιτροπή έχει ως πρόεδρο τον Επίτιμο Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά. Ενώ, τα μέλη της είναι ο Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και ο Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Βασίλειος Προφυλλίδης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν».

Πηγή: Pagenews.gr